Antena Meniu Search
x

Cosmin, soțul tinerei însărcinate din Alba, răpusă de coronavirus: Am rămas şi fără copilă. Măcar dacă salvau copila

Însărcinată în 6 luni, o femeie de 33 de ani infectată cu Covid-19 a murit vineri, la Spitalul de Urgenţă din Alba Iulia. Nu avea alte probleme de sănătate. Internată în trei spitale, după trei săptămâni de luptă cu virusul, medicii nu au mai putut să o salveze. Cu doar o săptămână înainte, îi murise şi mama, infectată cu noul coronavirus. Fratele femeii, confirmat şi el cu COVID 19, este în continuare internat.

de Redactia Observator

la 08.08.2020, 21:53

Vezi și
  • În urmă cu o săptămână mama femeii a murit, tot în urma infecţiei cu COVID-19
  • Fratele Cameliei este și el pozitiv Covid-19, internat la spitalul din Târgu Mureş

Camelia era însărcinată în şase luni, cu cel de-al treilea copil, când s-a întors cu soţul, unul dintre copii şi fratele său înapoi din Spania. Au venit să îşi vadă fata cea mare şi să îşi petreacă concediul în familie, în România. Liniştită pentru că testele pentru Covid făcute la spanioli le-au ieşit negative, nu a bănuit nimic când după două săptămâni de la revenirea în ţară a început să se simtă rău.

Cosmin Lusca, soţul femeii decedate: A spus „Măi, Cosmine, mă duc că mă doare gâtul, să nu afecteze copila. Am acasă analize tot, tot a ieşit negativ şi mie şi la copil. Am stat aproape trei săptămâni şi nu am avut nimic nimic.

Pentru că şi mama ei avea simptome de răceală, cele două femei s-au dus la spitalul din Târnăveni, cel mai aproape de ele. Au fost internate ca suspecte de Covid. După câteva ore, mama femeii a fost trimisă la un spital Covid din Sibiu, unde a şi murit. Camelia a fost transferată la spitalul din Târgu Mureş.

Claudiu Puiac, manager spitalul clinic județean de urgență Târgu Mureș: Pacienta a fost primită la Târgu Mureş pentru că nu erau locuri la Terapie Intensivă la Alba.

Pacienta n-a născut. Era un făt care avea 22-23 de săptămâni care nu se preta la cezariană având în vedere că pacienta avea insuficienţă respiratorie fiind confirmată pozitiv Covid.

Săptămâna trecută, la spitalul din Alba Iulia s-a eliberat un loc. Camelia a fost transferată din nou. De aici, lucrurile devin neclare.

Claudiu Puiac, manager spitalul clinic județean de urgență Târgu Mureș: Nu era o stare atât de gravă încât să nu permită transportul.

Silviu Tiuzeș, șef secție​ ATI Spitalul de Urgență Alba Iulia: De când a ajuns a fost extrem de gravă, cu o saturaţie extrem de mică, dispneică, insuficienţă hepatică.

Vineri nu au mai putut fi salvaţi, nici ea, nici bebeluşul n enăscut.

Silviu Tiuzeș, șef secție ATI Spitalul de Urgență Alba Iulia: Gravidele prin simplul fapt că sunt gravide sunt predispuse la tromboze. Fătul decedat la 25 de săptămâni. Nu s-a putut face nimic.

Familia e în stare de şoc.

Reporter: Când aţi vorbit ultima dată cu ea?

Cosmin Lusca, soţul femei decedate: Ieri. 

Reporter: Pe la ce oră?

Cosmin Lusca, soţul femei decedate: Amiază. Și copilul a văzut-o pe cameră. Uite ce-o făcut cu nevastă-mea. Am rămas şi fără copilă. Măcar dacă salvau copila.

Între timp, a fost confirmat cu Covid şi fratele Cameliei. Bărbatul este internat la spitalul din Târgu Mureş.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cosmin, soțul tinerei însărcinate din Alba, răpusă de coronavirus: Am rămas şi fără copilă. Măcar dacă salvau copila