Antena Meniu Search
x

Monica, tânăra însărcinată răpusă de coronavirus în Alba, mai avea doi copii. Mama femeii a murit tot de Covid

Monica C., tânăra însărcinată în 25 de săptămâni care a murit ieri la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, mai avea acasă doi copii. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.08.2020, 14:30

Monica Cosmin, tânăra însărcinată răpusă de coronavirus în Alba, mai avea acasă doi copii
Monica, tânăra însărcinată răpusă de coronavirus în Alba, mai avea doi copii. Mama femeii a murit tot de Covid - Facebook
  • Tânăra de 33 de ani, împreună cu soțul, mama și fratele veniseră, în urmă cu o lună, din Spania.
  • În urmă cu o săptămână mama femeii a murit, tot în urma infecţiei cu COVID-19.

Tânăra de 33 de ani a ajuns la spital într-o stare foarte gravă, avea deja bronhopneumonie bilaterală, insuficienţă hepatică şi insuficienţă respiratorie acută, toate puse pe seama coronavirusului.

Ea a fost adusă la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, în data de 30 iulie 2020, în urma unui transfer intraspitalicesc.

"Pacienta a fost internată la Spitalul din Târgu Mureș, la secția Clinică Medicină Internă 1, în perioada 26 – 30.07.2020, fiind confirmată cu COVID-19 în 26.07.2020.

S-a decis transferul pacientei în ATI SCJU Alba Iulia diagnosticată cu: insuficiență respiratorie acută, infecție SARS-CoV-2 confirmată, pneumonie virală, sindrom de rabdomioliză, anemie hipocroma normocitara formă ușoară, sarcină 23/24 săptămâni", transmite SJU Alba Iulia.

Tânăra a fost adusă cu Ambulanța, însă pe timpul transferului starea sa de sănătate s-a agravat, fiind internată în cadrul secției de Anestezie și Terapie Intensivă. 

"La internare, pe Terapie Intensivă, starea pacientei este extrem de gravă, se instituie masca CPAP. În cursul zilei de 07.08.2020, pacienta a necesitat intubare și ventilare mecanică, a intrat în stop cardio-respirator, fiind resuscitată timp de două ore, de către o echipă de doi medici ATI, timp în care alt medic i-a efectuat o operație de cezariană în încercarea de a salva fătul, însă fără succes. Pacienta prezenta: bronhopneumonie cu bilaterală indusă de infecția cu coronavirus, Insuficienta hepatica, Insuficienta respiratorie acută protezată mecanic, Șoc septic, MSOF. Diagnostic de deces al pacientei: stop cardiac, insuficiență respiratorie acută protezată mecanic, insuficiență hepatică, Șoc septic, MSOF", se mai arată în comunicatul spitalului.

Monica era din satul Tătârlaua, comuna Cetatea de Baltă, județul Alba. Tânăra de 33 de ani, împreună cu soțul, mama și fratele locuiesc în Spania și veniseră în vacanță, în România, în urmă cu o lună.

În urmă cu o săptămână mama femeii a murit, tot în urma infecţiei cu COVID-19.

Monica era căsătorită și mai avea acasă doi copilași. 

Șeful secției ATI a SJU Alba Iulia, mesaj după moartea Monicăi

Silviu Tuzeș, șeful secției ATI a Spitalului Județean din Alba Iulia, le-a transmis un mesaj dur celor care nu cred în existența noului coronavirus.

"Relaxarea asta socială a dus la înmulțirea pacienților pozitivi COVID-19 la nivelul țării noastre. Implicit acest lucru duce la creșterea numărului de pacienți COVID cu forme grave și extrem de grave care din păcate se pot solda cu deces. 

Sunt trei lucruri extrem de simple și extrem de fiabile: trebuie să purtăm o mască, trebuie să păstrăm o distanță socială și nu trebuie să ne aglomerăm.

De asemenea, trebuie să avem o igienă corespunzătoare, să ne spălăm pe mâini", transmite doctorul din Alba Iulia.

Silviu Tuzeș, extrem de mişcat de cazul Cameliei, spune că virusul este extrem de imprevizibil.

"După ce îți moare o pacientă de 33 de ani, care nu se poate ventila, care are o bronho-pneumonie bilaterală cu COVID-19, le transmit celor care nu cred în virus să vină să vadă ce se întâmplă cu pacienții aceștia care nu pot respira din cauza viruslui și apoi o să își dea singuri seama. Păcat că trebuie să trecem prin asta ca să înțelegem că trebuie să avem grijă de noi", a mai precizat șeful secției de ATI.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Monica, tânăra însărcinată răpusă de coronavirus în Alba, mai avea doi copii. Mama femeii a murit tot de Covid