Antena Meniu Search
x

Traseu periculos, turiști panicați! O femeie de 68 de ani a fost transportată cu targa în Bucegi, din cauza efortului prea mare

Operaţiune de salvare dificilă în creierii Bucegilor. Salvamontiştii au fost chemaţi pe unul dintre cele mai periculoase trasee.  Mai mulţi turişti fără echipament adecvat şi depăşiţi de dificultatea potecii montane, au sunat după ajutor. O femeie de 68 de ani a fost transportată cu targa până în Buşteni după ce s-a speriat şi a avut contracţii musculare din cauza efortului prea mare. 

Vezi și

Operaţiune de salvare dificilă în creierii Bucegilor. Salvamontiştii au fost chemaţi pe unul dintre cele mai periculoase trasee. Mai mulţi turişti fără echipament adecvat şi depăşiţi de dificultatea potecii montane, au sunat după ajutor. O femeie de 68 de ani a fost transportată cu targa până în Buşteni după ce s-a speriat şi a avut contracţii musculare din cauza efortului prea mare. 

Alarma a fost dată de un grup de turişti care nu şi-a mai putut continua drumeţia pe un traseu periculos din Munţii Bucegi.

Salvamontiştii chemaţi în ajutor au asigurat turiştii cu hamuri ca să-i scoată în siguranţă din zona extrem de accidentată. Operaţiunea părea că decurge bine, până când o turistă de 68 de ani a suferit un atac de panică şi nu a mai putut înainta.

"Turista a suferit crampe musculare, un atac de panică şi nu s-a mai putut deplasa. Dacă în prima parte a traseului a fost oarecum cooperantă şi am putut să o deplasăm cu ajutorul unui ham şi susţinută, în partea a doua a traseului a fost nevoie să o transportăm cu targa", a declarat Gheorghe Haiduc, şeful salvamintului din Buşteni. 

Într-un final, misiunea de salvare s-a încheiat cu bine. Însă cum incidentul a avut loc la nici 24 de ore după ce o altă turistă, de aceeaşi vârstă, a avut nevoie de ajutor după ce a căzut într-o râpă abruptă, salvatorii montani trag, din nou, un semnal de alarmă.

"Cred că am intrat într-o perioadă în care suntem cei care salvează persoane de vârstă puţin mai înaintată. Cu tot respectul pentru vârsta dumnealor, ne-am dori să se intereseze înainte de a pleca pe un traseu despre starea acestuia şi posibilităţile pe care le au de a îl parcurge", recomandă şeful salvamontului Buşteni. 

"Valea Caraimanului este una dintre cele mai periculoase văi. Este un traseu turistic care a avut multe, multe victime de-a lungul anilor şi lumea zice că este foarte uşor şi într-adevăr este calea cea mai uşoară de acces dintre oraşul Buşteni şi Platoul Masivului Bucegi, dar este şi cea mai periculoasă", avertizează Claudiu Vasilescu, salvamnt Buşteni.

Pe lângă informaţii despre dificultatea traseului, turiştii trebuie să fie echipaţi corespunzător. Pe munte, vremea se poate înrăutăţi în orice moment. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Traseu periculos, turiști panicați! O femeie de 68 de ani a fost transportată cu targa în Bucegi, din cauza efortului prea mare