Antena Meniu Search
x

Turiștii de pe litoralul românesc țin distanța ridicând ziduri de nisip între ei (Video)

Umăr lângă umăr şi prosop lângă prosop. Turiştii care sunt în vacanţă pe litoral au demonstrat, încă o dată, că nu se tem de virus. Iar printre ei, îşi fac loc, ca în fiecare an, comercianţii ambulanţi. Din sacoşe, găleţi sau tăvi vând gogoşi, fructe sau porumb care stau în soare chiar şi câteva ore. Cât despre mănuşi sau mască de protecţie, nici nu poate fi vorba. Chiar şi aşa, nu duc lipsă de clienţi.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 21.07.2020, 21:27

Vezi și
  • Autoritățile au aplicat amenzi de sute de mii de lei pe litoral, în ultimele zile.

Fără măşti de protecţie sau mănuşi, vânzătorii ambulanţi fac slalom printre miile de turişti de pe litoral. Şi vând aproape orice. 

Porumbul, gogoşile şi zmeura se vând direct din găleţi sau lăzi, după ce au stat şi câteva ore în soare. Dar turiştii cumpără. De poftă, spun ei. 

Orice regulă de igienă e încălcată cu seninătate de vânzători. Profitul e mai important decât orice altceva. 

Plaja din Eforie rămâne fără doar şi poate cel mai profitabil sector pentru vânzătorii ambulanţi. Deşi poliţiştii spun că îi amendează zilnic, aceştia nu se tem să se întoarcă şi să primească o nou sancţiune. 

Cristina Gavriloaie, purtător de cuvânt IPJ Constanta: În ultimele trei zile, poliţiştii constănţeni, împreună cu jandarmi şi poliţişti locali, au aplicat peste 70 de sancțiuni contravenţioanle acestor persoane depistate în timpul desfăşurării comerţului ambulant.

Amenzile sunt de la 500 la 5.000 de lei, dar comercianţii plătesc jumătate din suma minimă în 15 zile. 

În acelaşi timp, respectarea regulilor pare să fie o problemă inclusiv pentru turişti. Cei mai prevăzători construiesc ziduri de nisip. 

Amenzile curg în toate părţile. O terasă şi un fast-food au fost închise temporar de inspectorii sanitar-veterinari, iar alte 40 de unităţi au fost amendate după ce au fost găsite cu nereguli. Valoarea totală a amenzilor se ridică la 366.000 lei. Nimeni nu pare totuşi prea speriat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Turiștii de pe litoralul românesc țin distanța ridicând ziduri de nisip între ei (Video)