Antena Meniu Search
x

Un sfert din ţară şi Bucureştiul intră sub cod portocaliu de ploi şi vijelii. La munte ninge deja

România este în alertă! Un sfert din ţară şi Bucureştiul intră sub cod portocaliu de ploi şi vijelii, iar la munte vor fi viscol şi ninsori abundente.

Vezi și

Bucureştiul și un sfert din județele țării intră sub cod portocaliu de ploi şi vijelii, iar la munte vor fi viscol şi ninsori abundente. În doar câteva ore, temperaturile scad cu aproape 15 grade. Este efectul aerului polar care a adus deja în Europa furtuni devastatoare. ISU îi sfătuieşte pe români să fie pregătiţi pentru vreme rea.

UPDATE 07:00 Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de ploi abundente şi vânt puternic pentru 17 judeţe şi Bucureşti-Ilfov, valabilă începând de sâmbătă, ora 9:00, până duminică, ora 15:00.

Furtunile şi vântul au făcut ravagii în Germania şi au ucis şapte oameni, în doar câteva ore. Polonia a fost următoarea, urmează România. Un val de aer polar a răsturnat anotimpurile, într-o singură noapte. De la 27 de grade, câte au fost vineri în sudul ţării, maxima nu va trece sâmbătă de 12 grade. Cu alte cuvinte, temperatura va scădea cu aproape 15 grade.  

Aerul polar aduce două coduri portocalii. Unul de vijelii şi ploi, în sud-est şi altul de viscol şi ninsori în munţi. Trebuie să fim pregătiţi pentru o trecere bruscă de la vară la iarnă. De sâmbătă dimineaţă, până duminică seara, 11 judeţe din sud-est şi Bucureştiul vor fi sub avertizare de cod portocaliu de ploi şi vânt puternic. 

Pe acelaşi subiect

Cantităţile de apă pot depăşi 80 de litri pe metrul pătrat, iar în Dobrogea, rafalele vor trece de 90 de kilometri pe oră. 

În Capitală, sâmbătă nu vor fi mai mult de 11 grade.

La munte va fi cod portocaliu de viscol şi ninsori, iar pe creste se va depune un strat gros de zăpadă. În Bucegi a început să ningă. Au fost zero grade la Bâlea şi minus 3 la Vârful Omu. Autorităţile au anunţat că, în ţară, peste 2.800 de pompieri sunt pregătiţi să intervină dacă va fi nevoie.

Este al doilea val de fenomene periculoase vine peste România, în doar câteva săptămâni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un sfert din ţară şi Bucureştiul intră sub cod portocaliu de ploi şi vijelii. La munte ninge deja