Antena Meniu Search
x

Foto Pele, internat cu o "infecţie respiratorie". Starea legendarului fotbalist ar fi, de fapt, mult mai gravă

O lume întreagă stă cu sufletul la gură, după ce legendarul fotbalist Pele a fost internat, miercuri, la un spital din Sao Paulo. Deşi fiica brazilianului a dat asigurări că "nu este vorba de o urgenţă" şi medicii au confirmat, ulterior, că este vorba despre o "infecţie respiratorie", zvonurile cu privire la un scenariu mult mai negru circulă deja în presa internaţională. 

de Redactia Observator

la 03.12.2022, 16:44

Pele, internat în spital. Vestea de miercuri i-a întristat pe mulţi fani ai legendarului fotbalist brazilian, care s-au gândit imediat la ce era mai rău. Asta mai ales pentru că, începând de anul trecut, acesta primea tratament pentru o boală cruntă cu care fusese diagnosticat: cancer la colon. Pe numele său real Edson Arantes do Nascimento, Pele, în vârstă de 82 de ani, nu s-ar afla însă în stare gravă. O susţine fiica acestuia, Kely Nascimento, şi o confirmă medicii unităţii medicale din Sao Paulo, care au precizat că acesta suferă de o "infecţie respiratorie".

Pele, internat cu o "infecţie respiratorie", ar avea probleme de sănătate mult mai grave

Potrivit The Guardian, Pele este tratat cu antibiotice şi reacţionează adecvat la tratament. “Pacientul, care rămâne într-un salon normal, este în stare stabilă, cu o îmbunătăţire generală a stării sale de sănătate”, se arată într-un comunicat al spitalului din Sao Paulo. Pele va rămâne câteva zile în spital.

În schimb, presa din Brazilia scrie despre un scenariu mai puţin optimist decât reiese din anunţul oficial al medicilor. Pele nu ar mai răspunde la chimioterapie, fiind mutat la "îngrijiri paliative", anunţă jurnaliştii brazilieni, citaţi de news.ro. Astfel, legenda fotbalului mondial ar fi spus adio testelor şi tratamentelor invazive. Îngrijirile paliative sunt destinate pacienţilor cu boli sau afecţiuni care pot pune viaţa în pericol, în special spre sfârşitul vieţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Pele, internat cu o "infecţie respiratorie". Starea legendarului fotbalist ar fi, de fapt, mult mai gravă