Antena Meniu Search
x

Sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. Argentina joacă cu Olanda, iar Franța cu Anglia

S-au stabilit sferturile de finală ale Campionatului Mondial de Fotbal. Croația va întâlni Brazilia, iar Olanda pe Argentina, vineri, în timp ce sâmbătă se vor juca partidele Maroc-Portugalia, Anglia-Franța.

de Redactia Observator

la 06.12.2022, 22:59

Sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. Argentina joacă cu Olanda, iar Franța cu Anglia - Profimedia

Selecţionata Croaţiei, vicecampioana mondială, s-a calificat în sferturile de finală de la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar, după ce a învins Japonia cu scorul de 3-1, la loviturile de departajare, în meciul care are loc luni, pe Al Janoub Stadium din Al Wakrah, în care scorul a fost egal, 1-1, după 90 de minute, dar şi după prelungiri. După un meci destul de anost, Croaţia a făcut diferenţa la loviturile de la 11 metri, unde erou a fost portarul Dominik Livakovic, care a apărat trei şuturi (Takumi Minamino, Kaoru Mitoma şi Maya Yoshida).  

Meciuri spectaculoase pentru Brazilia și Portugalia

Selecţionata Braziliei s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal, după ce a învins Coreea de Sud cu scorul de 4-1 (4-0), luni seara. Vinicius Junior (7), Neymar (13 - penalty), Richarlison (29) şi Lucas Paqueta (36) au marcat pentru Selecao încă din prima repriză, considerată a fi una una dintre cele mai frumoase de la Campionatul Mondial de Fotbal 2022. În repriza a doua, Coreea de Sud a înscris prin Paik Seung-Ho, în minutul 76. Meciul care a trimis Brazilia în optimi s-a jucat pe Stadium 974 din Doha. Partida a fost arbitrată de Clement Turpin.

Olanda (Ţările de Jos) a învins SUA, sâmbătă, scor 3-1, în primul meci din optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar. Memphis Depay a deschis scorul pentru olandezi în minutul 10, pe stadionul Khalifa International, cu un şut din careu, după o pasă perfectă de la Dumfries. "Portocala mecanică" şi-a dublat avantajul chiar la finalul primei reprize, cu un gol spectaculos, înscris de Daley Blind. Americanii au încercat să-şi revină cu golul lui Wright, din minutul 77, dar bucuria nu a durat mult. În minutul 81, Dumfries a marcat pentru olandezi.

Pe acelaşi subiect

Echipa naţională a Argentinei a învins, sâmbătă, naţionala Australiei, scor 2-1, în optimile Cupei Mondiale de fotbal. În sferturi, Argentina va întâlni Ţările de Jos. Argentina a deschis scorul prin Messi, în minutul 35, acesta înscriind cu un şut plasat. În minutul 57 Julian Alvarez a profitat de o greşeală a portarului australian şi a înscris pentru 2-0. În minutul 77, Enzo Fernandez a deviat şutul lui Craig Goodwin şi australienii au redus din diferenţă.

Selecţionata Marocului s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Spaniei cu 3-0 la loviturile de departajare, marţi seara, pe Education City Stadium din Doha, într-un meci din optimi încheiat cu 0-0 după prelungiri. Campioana mondială din 2010 a părăsit Cupa Mondială la fel ca în urmă cu patru ani, când era eliminată în optimi de Rusia, tot la loviturile de departajare (3-4). Spania a început turneul final din Qatar fulminant, 7-0 cu Costa Rica, dar l-a încheiat în genunchi, fiind eliminată de Maroc, după ce pierduse şi în faţa Japoniei (1-2), în ultimul meci din grupă.

Portugalia a învins categoric echipa Elveției cu 6-1 și s-a calificat în sferturi, după un meci spectaculos. Cristiano Ronaldo a fost rezervă în această partidă și a intrat în ultimele minute de joc.

Anglia a învins Senegal, duminică, scor 2-0, în al patrulea meci din optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar. Englezii au deschis scorul, în minutul 39, cu un gol marcat de Jordan Henderson, căpitanul lui Liverpool. Harry Kane a mărit avantajul Angliei pe tabelă, la finalul prime reprize, în minutul 45+2, iar Bukayo Saka a înscris al treilea gol al echipei în minutul 59. Britanicii s-au calificat în sferturile turneului final.

Franţa a învins Polonia, duminică, scor 3-1, în al treilea meci din optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar. Olivier Giroud, cel mai bun marcator din istoria ţării sale, a deschis scorul în minutul 44, iar Kylian Mbappe a marcat din nou pentru francezi în minutul 75, cu un șut ireproşabil din careu. Mbappe şi-a dublat performanţa în minutul 90+1, atacantul francez marcând un nou gol spectaculos. Pe ultima sută de metri, Polonezii au înscris un gol, din şutul lui Lewandowski, care nu-i va salva însă de eliminarea de la CM 2022. Trupa lui Didier Deschamps s-a calificat în schimb în sferturile Cupei Mondiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar. Argentina joacă cu Olanda, iar Franța cu Anglia