Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Olanda - SUA 3-1, la Cupa Mondială din Qatar. Victorie pentru "Portocala mecanică". E prima echipă calificată în sferturi

Olanda (Ţările de Jos) a învins SUA, sâmbătă, scor 3-1, în primul meci din optimile de finală ale Cupei Mondiale din Qatar. Memphis Depay a deschis scorul pentru olandezi în minutul 10, pe stadionul Khalifa International, cu un şut din careu, după o pasă perfectă de la Dumfries. "Portocala mecanică" şi-a dublat avantajul chiar la finalul primei reprize, cu un gol spectaculos, înscris de Daley Blind. Americanii au încercat să-şi revină cu golul lui Wright, din minutul 77, dar bucuria nu a durat mult. În minutul 81, Dumfries a marcat pentru olandezi.

de Redactia Observator

la 03.12.2022 , 18:58

Echipa naţională a Ţărilor de Jos a învins sâmbătă, scor 3-1, naţionala Statelor Unite, în primul meci al optimilor de finală de la Cupa Mondială Qatar 2022. Memphis Depay a deschis scorul în minutul 10 pentru olandezi, după o pasă oferită de Dumfries. Acelaşi Dumfries i-a pasat lui Daley Blind, în careu, şi acesta a majorat avantajul Ţărilor de Jos, în minutul 45+1. Haji Wright a redus din diferenţă pentru Statele Unite, în minutul 76, dar olandezii au refăcut ecartul de două goluri în minutul 81, prin Dumfries.

Olanda - SUA, la Cupa Mondială din Qatar

Prognosticurile aratau un uşor avantaj pentru Olanda, considerată favorită în meciul împotriva reprezentativei SUA, din optimile Cupei Mondiale din Qatar. Ţările de Jos s-au calificat în această etapă după ce au încheiat pe primul loc în grupa A, cu 7 puncte. Olandezii au învins Senegal și Qatar cu același scor, 2-0, și au încheiat la egalitate meciul cu Ecuador, scor 1-1. Echipa din SUA a terminat pe poziția a doua în grupa B, cu 5 puncte, după Anglia. Americanii au obținut o victorie în fața Iranului, scor 1-0, și două remize: 1-1 cu Țara Galilor și 0-0 cu Anglia.

Articolul continuă după reclamă

Deşi Olanda și SUA se află la prima confruntare oficială, cele două naționale s-au mai întâlnit de 4 ori, în meciuri amicale. Olanda a câştigat 3 partide, în vreme ce SUA a obţinut o singură victorie, în 2015.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Sport » Olanda - SUA 3-1, la Cupa Mondială din Qatar. Victorie pentru "Portocala mecanică". E prima echipă calificată în sferturi