Antena Meniu Search
x

Video Simona Halep, aşteptată acasă, după scandalul de dopaj. Ce spune Stere Halep despre obiceiurile sportivei: "Nici apă nu bea dacă nu desface sticla cu mâna ei"

Simona Halep trece prin cele mai grele momente ale carierei sale, după ce a fost suspendată temporar pentru că a picat testul antidoping la US Open. Stere Halep, tatăl jucătoarei, Ion Ţiriac, dar şi alţi specialişti din sport au explicat ce poate însemna scandalul de dopaj pentru Halep, dar au transmis şi mesaje de încurajare pentru tenismenă. Între timp, sportiva ar putea merge astăzi acasă, la Constanţa, acolo unde tatăl ei a făcut noi declaraţii, în exclusivitate pentru Observator.

de Adrian Obreja

la 23.10.2022, 15:51

Vezi și

Adrian Obreja, reporter Observator: La locuinţa familiei din municipiul Constanţa, se află tatăl Simonei, Stere Halep. Am stat de vorbă cu el puţin mai devreme şi ne spunea că are încredere 100%, poate chiar mai mult decât atât, o ştie curată şi ne-a spus că nu a folosit niciodată substanţe interzise în cariera ei. Ne-a dat şi un exemplu, şi anume că Simona nu ar fi băut apa niciodată dintr-o sticlă decât dacă ar fi desfăcut-o cu mâna ei. O ştie curată şi speră că toate aceste momente grele prin care trece familia să se termine cât mai repede.

Stere Halep: Să se clarifice lucrurile 

"Până când va veni o decizie, Simona Halep a fost suspendată din toate competiţiile sportive şi ne declara tatăl ei, Stere Halep, că speră ca acea decizie să vină cât mai repede, să se clarifice lucrurile, pentru a nu fi nevoiţi să se gândească la un eventual final al carierei de sportiv. Cât despre substanţele interzise descoperite la testul anti-doping, tatăl Simonei ne spunea că, pentru moment, nu bănuieşte pe nimeni că ar fi responsabil şi că aşteaptă rezultatul anchetei şi decizia judecătorilor, pentru a şti cu exactitate ce s-a întâmplat şi cum a ajuns să fie descoperită pozitiv la test", a transmis reporterul Observator, Adrian Obreja, despre discuţia cu tatăl sportivei, Stere Halep.

În ceea ce priveşte reacţiile privind scandalul de dopaj, atât persoane de rând, cât şi personalităţi marcante ale sportului şi-au manifestat susţinerea faţă de momentele grele prin care trece Simona Halep. 

Pe acelaşi subiect

Ion Ţiriac: Are o problemă mare. S-ar putea să îi schimbe viitorul

Sportiva care şi-a depăşit limitele şi a trăit pentru performanţă trebuie să înfrunte un scandal care ar putea pune punct în mod ruşinos unei cariere impecabile. O spune, în exclusivitate pentru Observator, Ion Ţiriac, cel care i-a fost mentor. "Cred că Simona are o problemă mare. S-ar putea să fie o problemă care să îi schimbe viitorul. Cred că trebuie să fim alături de un om care trebuie să-şi dovedească nevinovăţia", este de părere Ion Ţiriac.

Simona Halep a fost suspendată temporar. Anunţul sportivei

Simona Halep a anunţat, vineri, pe reţelele de socializare, că a fost depistată pozitiv cu o substanţă interzisă, Roxadustat. “Voi lupta până la capăt pentru a dovedi că nu am luat niciodată cu bună ştiinţă vreo substanţă interzisă”, a precizat fostul lider WTA. “Astăzi începe cel mai greu meci al vieţii mele: o luptă pentru adevăr. Am fost anunţată că am fost testată pozitiv cu o substanţă numită Roxadustat în cantitate extrem de mică, ceea ce este cel mai mare şoc al vieţii mele. În toată cariera meaa, ideea de a trişa nu mi-a trecut prin minute nicio clipă, este ceva total împotriva tuturor valorilor în care am fost educată. În faţa unei situaţii atât de nedrepte, mă simt total bulversată şi trădată”, a scris pe Twitter Simona Halep.

“Voi lupta până la capăt pentru a dovedi că nu am luat niciodată cu bună ştiinţă vreo substanţă interzisă şi am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieşi la iveală. Nu este vorba aici de trofee sau de bani. Este vorba de onoare şi povestea de iubire pe care o am cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a adăugat Simona Halep.

Pe 29 august 2022, Simona Halep a fost eliminată în primul tur la US Open. Românca a fost eliminată de Daria Snigur, o sportivă din Ucraina clasată pe locul 125 în ierarhia WTA. La scurt timp, pe 12 septembrie, Simona Halep a dezvăluit că a fost supusă unei operații la nas, iar pe 15 septembrie sportiva a anunțat că își încheie sezonul. În data de 7 octombrie 2022, Simona Halep a fost informată de ITIA că rezultatul testului anti-doping de la US Open a ieşit pozitiv.

Scandalul de dopaj vine într-un an care nu i-a adus multe veşti bune Simonei Halep. Sportiva a divorţat de omul de afaceri Toni Iuruc la începutul lunii septembrie, la nici un an de la nuntă

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Simona Halep, aşteptată acasă, după scandalul de dopaj. Ce spune Stere Halep despre obiceiurile sportivei: "Nici apă nu bea dacă nu desface sticla cu mâna ei"