Antena Meniu Search
x

Anonymous susţine că a spart mai multe canale TV din Rusia pentru a transmite imagini cu invazia din Ucraina

Grupul de hackeri Anonymous susţine că a piratat serviciile ruseşti de streaming Wink şi Ivi şi canalele TV în direct Russia 24, Channel One, Moscow 24, pentru a difuza imagini ale invaziei din Ucraina.

de Redactia Observator

la 07.03.2022, 09:07

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Hackerii Anonymous susțin că au întrerupt programele obișnuite difuzate pe canalele “Russia 24”, “Channel 1”, “Moscow 24” și au difuzat imagini reale cu invazia din Ucraina și un mesaj anti-război. 

Ce văd ruşii la televizor despre războiul din Ucraina

Întreaga forță a mașinii de propagandă de stat a fost mobilizată pentru a prezenta invazia rusă ca pe o campanie defensivă pentru „eliberarea” Ucrainei.  Presa de stat s-a concentrat în mare parte pe așa-zisa protecție a Donbasului, atacat de Kiev. „Situația noastră este foarte îngrijorătoare. Inamicul ne atacă pozițiile, intră în casele oamenilor”, declara vineri Leonid Pasechnik, liderul republicii autoproclamate din Lugansk, la Rossiya-24.

O burtieră de ultimă oră de la Pervîi Kanal spunea că „Ucraina a lansat trei rachete asupra Republicii Populare Donețk în ultimele șapte minute”. Știrile respectă discursul lui Vladimir Putin despre război, prezentat joia trecută, când a anunțat o „operațiune militară specială” limitată la „demilitarizarea” Ucrainei și protejarea cetățenilor din Donbas de ceea ce el a susținut că este un „genocid” ucrainean.

Pe acelaşi subiect

Vineri nu s-a făcut nicio referire la atacul asupra capitalei ucrainene. „Kievul, oraș în care locuiesc civili, nu a fost bombardat de nimeni. Nu a existat nicio teroare acolo sau instrucțiuni pentru a provoca o astfel de teroare”, a declarat vineri la Pervîi Kanal analistul Artyom Sheinin, contrazicând total realitatea.

Apoi, pe măsură ce a devenit din ce în ce mai greu să ignore invazia la scară largă a teritoriului ucrainean, unele canale au început să-i prezinte pe soldații ruși drept eliberatori așteptați cu nerăbdare. „Oamenii din orașul Harkov au o singură problemă cu armata rusă: ”De ce i-a luat atât de mult să ajungă?””, a spus o celebră prezentatoare propagandistă Olga Skabeyeva, poreclită și „păpușă de fier de la Putin TV”, adică Rossiya 1. 

În timp ce televiziunile occidentale dădeau imagini în direct cu atacurile rusești asupra Kievului, canalul de stat din Rusia difuza imagini dramatice, înregistrate în avans, cu tancuri și soldați ruși primiți cu bucurie în Donbas, a relatat CNN. 

Rusia interzice presei să folosească termeni precum "atac" sau "invazie"

Roskomnadzor, autoritatea de reglementarea a comunicaţiilor din Rusia, a dat ordin presei ruse să nu utilezeze cuvintele "invazie" sau "atac" atunci când face referire la situaţia din Ucraina, informează Reuters. "Subliniem că doar sursele oficiale ruse dispun de informaţii actuale şi fiabile", se arată în comunicatul Roskomnadzor. Presa rusă se poate referi la acţiunea din Ucraina folosind sintagma "operaţiune militară specială" care are drept scop "menţinerea păcii".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Tehnologie » Anonymous susţine că a spart mai multe canale TV din Rusia pentru a transmite imagini cu invazia din Ucraina