Antena Meniu Search
x

Video Momentul în care Vladimir Putin anunță începerea războiului împotriva Ucrainei: "Vă cer să depuneți armele și să plecați acasă"

Președintele Vladimir Putin a anunțat că a ordonat armatei ruse să efectueze o operațiune militară specială în regiunea Donbas, după ce liderii republicilor separatiste au cerut Moscovei asistență militară ca răspuns la ceea ce susțin că este o creștere a "agresiunii ucrainene".

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.02.2022, 13:49

Vezi și

Într-o intervenţie la televiziunea de stat, Putin a anunţat acţiunile militare din Donbas, cerând forţelor militare ucrainene să depună armele şi să plece acasă, potrivit agenţiilor RIA-Novosti şi TASS.  

"Republicile populare din Donbass au cerut ajutorul Rusiei. Ca urmare, am decis să iniţiem o operaţiune militară specială. Obiectivul este de a proteja oamenii care de opt ani sunt ţinta abuzurilor şi genocidului din partea regimului de la Kiev şi, pentru ca aceasta să înceteze, vom acţiona pentru a demilitariza şi denazifica Ucraina şi îi vorm aduce în faţa justiţiei pe cei care care au comis numeroase crime sângeroase împotriva oamenilor paşnici”, a declarat Vlaldimir Putin, conform TASS.

Putin: Obiectivul Rusiei nu este să ocupe Ucraina

El a avertizat că toată responsabilitatea pentru o eventuală vărsare de sânge va reveni conştiinţei guvernului ucrainean, declarându-se covins că trupele ruseşti îşi vor face datoria. Liderul de la Kremlin a precizat că obiectivul Rusiei nu este să ocupe Ucraina.

"Vă îndemn să vă lăsați armele și să plecați acasă (...) Oricine încearcă să ni se opună, și cu atât mai mult, să creeze amenințări pentru țara noastră, pentru poporul nostru, trebuie să știe că răspunsul Rusiei va fi imediat și va duce la consecințe pe care nu le-ați experimentat niciodată în istoria voastră. Suntem pregătiți pentru orice evoluție a evenimentelor. Au fost luate toate deciziile necesare în acest sens", a declarat Putin.

La scurt timp după discurs, au fost raportate explozii în orașe ucrainene, CNN, CBC și o serie de instituții de presă ucrainene au raportat că au auzit o explozie în capitala Kiev. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Momentul în care Vladimir Putin anunță începerea războiului împotriva Ucrainei: "Vă cer să depuneți armele și să plecați acasă"