Antena Meniu Search
x

Rusia interzice presei să folosească termeni precum "atac" sau "invazie". E preferată sintagma "operaţiune militară specială"

Roskomnadzor, autoritatea de reglementarea a comunicaţiilor din Rusia, a dat ordin presei ruse să nu utilizeze cuvintele "invazie" sau "atac" atunci când fac referire la situaţia din Ucraina, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 26.02.2022, 16:56

Rusia interzice presei să folosească termeni precum "atac" sau "invazie". E preferată sintagma "operaţiune militară specială"
- Profimedia

"Subliniem că doar sursele oficiale ruse dispun de informaţii actuale şi fiabile", se arată în comunicatul Roskomnadzor. Presa rusă se poate referi la acţiunea din Ucraina folosind sintagma "operaţiune militară specială" care are drept scop "menţinerea păcii".

Războiul din Ucraina a intrat în a treia zi. Până, potrivit autorităţilor ucrainene, s-au înregistrat 198 de morți și 1.115 răniți. În dimineaţa zilei de sâmbătă, 26 februarie, O rachetă a lovit un bloc din Kiev. În urma exploziei, în fațada clădirii s-a format o gaură uriașă. Primarul Kievului a anunţat că 35 de persoane au fost rănite în luptele din capitala Ucrainei, peste noapte. Președintele Volodimir Zelenski a transmis populației că "nu ne predăm".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Rusia interzice presei să folosească termeni precum "atac" sau "invazie". E preferată sintagma "operaţiune militară specială"