Facebook se pregăteşte să revoluţioneze sistemul de tranzacţionare prin criptomenede (Video)

De Redactia Observator.
Publicat: 19.06.2019, 09:50.
Actualizat: 19.06.2019, 11:11

Compania condusă de Mark Zuckerberg a anunţat lansarea monedei virtuale Libra, care va putea fi folosită din 2020 pentru tranzacţii online, fără barierele diverselor valute.

Compania condusă de Mark Zuckerberg a anunţat lansarea monedei virtuale Libra, care va putea fi folosită din 2020 pentru tranzacţii online, fără barierele diverselor valute. Libra va fi destinată în mod deosebit persoanelor excluse din sistemul bancar clasic, cum ar fi utilizatorii din ţările în curs de dezvoltare.

Libra îşi propune să ofere din primul trimestru al anului viitor un nou mijloc de plată ca alternativă la produsele bancare tradiționale.

Moshe Cohen, expert IT: Motivaţia Facebook nu este de a scoate profit din emiterea acestei criptomonede. Facebook îşi doreşte să creeze o micro-economie pentru cei 2 miliarde de oameni care nu sunt acoperiţi şi care au nevoie să facă tranzacţii financiare.

Utilizatorii vor avea pe telefoanele mobile un aşa numit portofel electronic botezat Calibra care va fi integrat direct în aplicțiile Messenger și WhatsApp pentru a putea face diverse cumpărături, pentru a plăti facturi și pentru a putea trimite sau primi bani.

Rachel Lerman, expert IT Associated Press: Lucrul interesant la această criptomonedă este că o susţin cu o monedă reală. Astfel, de fiecare dată când cumperi Libra, aceeaşi sumă de bani este depozitată într-o rezervă, undeva, într-o monedă recunoscută cum ar fi dolarul, lira sterlină, euro şi aşa mai departe.

Gigantul IT promite că va exista şi suport tehnic, astfel că utlizatorii care vor pierde Libra ca urmare a unui acces fraudulos vor fi despăgubiţi.

Facebook a precizat că mai multe companii ca Uber, MasterCard sau Visa au investit deja milioane de dolari în acest proiect şi că moneda va intra sub aceleași criterii de verificare și de anti-fraudă folosite de bănci și de emitenții de carduri.

Anunţul vine la două săptămâni după ce Facebook a înființat o nouă companie în Elveția, care se concentrează pe dezvoltarea tehnologiei din spatele criptomonedelor, dar și pe analiza datelor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.