Antena Meniu Search
x

Cum arată un simulator de zbor Boeing 737 pentru piloți începători

Fie că vrei să devii pilot profesionist, să îţi învingi teama de avion sau pur şi simplu să trăieşti experienţa zborului, există un loc în care le poţi face pe toate. Şi nu în aer, deasupra norilor, ci într-un simulator Boeing 737. Unde absolut totul pare realitate. Singura diferenţă este că aici, ai voie să greşeşti. O echipă Observator a urcat la manşă.

Alexandra Popescu
de Alexandra Popescu

la 05.07.2020, 23:50

Vezi și
  • Simulatorul e recomandat și pentru cei care se tem de zbor cu avionul.
  • O simulare costă între 80 și 110 Euro.

Trăim experienţa zborului într-un simulator care imită unu la unu un avion Boeing 737. În cabina piloţilor, aproape că nu ne mai dăm seama ce e real şi ce nu. Dar nu ne aşezăm la manşă până nu ni se face instructajul.

Radu David, instructor: În general, la avioanele de linie se zboară instrumental, asta înseamnă că atunci când ne uităm afară nu o să avem vizibilitate. Cel mai important ecran pentru zbor este acesta, îl avem amândoi, şi se numeşte primary flight display.

Cu ochii în ecran, ne pregătim de decolare.

Radu David, instructor: Turăm uşor motoarele până ce linia albă ajunge la cifra 4. Ține manşa întinsă, ne uităm înainte. Viteza creşte.  Tragem de manşă şi acum ochii în cabină şi ne dorim ca bările negre să se suprapună cu bara mov orizontală.

Experienţa este completă. În simulator, avem parte chiar şi de turbulenţe. Şi putem simţi, pe propria piele, adrenalina unui caz special. De exemplu, o aterizare foţată în munţi.

Alexandru Geică, pilot instructor Boeing 737: Îl folosim în primul rând pentru trainingul piloţilor începători. Pe lângă partea de training vin şi ceilalţi pasionaţi, curioşi, aviofobi sau care doresc să îmbrăţişeze meseria.

În simulator, îţi poţi depăşi frica de avion. În doar trei ore. Chiar şi copiii pot încerca experienţa autentică la şcoala de vară.

Alexandru Geică, pilot instructor Boeing 737: Simulează un zbor de la A la Z, de la îmbarcare până la debarcare, în care instructorul îi explică lui toate trăirile pe care le are într-un zbor real, care într-un avion îi sunt amplificate şi acum le înţelege.

(Reporter): Se vindecă?

(Alexandru Geică): Să ştiţi că 90% am avut rată de succes.

Călătoria costă între 80 şi 110 de euro şi poate fi şi o idee de cadou. Şi se încheie abia după o aterizare ca la carte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Tehnologie » Cum arată un simulator de zbor Boeing 737 pentru piloți începători