Antena Meniu Search
x

Video Podgoriile Drăgășanilor din "Toscana României", raiul pasionaților de vin și ciclism

O experienţă inedită vine dintr-o zonă superbă din Vâlcea, un loc supranumit: Toscana României. Pasionaţii de ciclism pot face un tur al podgoriilor Drăgăşanilor... pe biciclete. Iar participanţii nu trebuie să fie, neapărat, pasionaţi de vin. Doar dornici de aventură.

de Redactia Observator

la 28.08.2021, 22:11

Vezi și

Aventura începe la poalele colinelor Drăgășanilor. Aici, podgoriile au o tradiţie de 500 de ani şi sunt mândria luncii Oltului. Sportivi și dornici de o plimbare pe două roți, bicicliștii pornesc în turul inedit. Traseul are patru ore şi nu e doar pentru pasionaţii de vin. Participanţii sunt... de toate vârstele.

Marian Vasilescu, ghid: În primul rând am vrut să fac pentru copii, să-i atragem cu ceva, să-i mai scoatem din faţa televizoarelor.

Aer curat, sport şi voie bună. Printre viile roditoare, fiecare popas este ocazie de făcut fotografii. Priveliștea îți taie respirația. Iar dacă cei mici se distrează la poze şi se joacă, adulţii savurează în tihnă un pahar cu vin rece... sau la temperatura camerei. În funcţie de soi, bineînţeles.

De-a lungul vremii, vinurile Drăgăşanilor au fost premiate chiar şi în Franţa

Pleşan Iulian Alin, ciclist: O zi minunată alături de prieteni, o zi frumoasă printre viţa de vie, ne-am reîntâlnit cu tradiţia, o zi de care cu siguranţă ne vom aduce aminte.

Aventura este accesibilă oricui. Dacă optaţi pentru turul viilor, vă trebuie doar bicicleta și buna dispoziție. Iar cei care vor să mai poposească pe meleagurile de aici, se pot caza la pensiunile și cramele din zonă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Podgoriile Drăgășanilor din "Toscana României", raiul pasionaților de vin și ciclism