Antena Meniu Search
x

Video Revelion 2024. Au venit de la mii de kilometri distanţă să treacă în Anul Nou în Bucovina. Cu ce delicatese îi aşteaptă gazdele

Se scurg ultimele ore din 2023. Petrecerile stau să înceapă. Din Maramureş în Bucovina şi de la mare la munte, zeci de mii de oameni se pregătesc să aprindă artificii şi să deschidă şampania în cinstea unui an pe care îl vor extraordinar.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 31.12.2023, 20:42

Vezi și

Clara Mihociu, reporter Observator: "În ultima seară a acestuia an, cu siguranţă, petrecerile se vor întinde până dimineaţă. Acum sunt în cel mai aşteptat moment al zilei, motivul pentru care au ales Ţara Dornelor, au ales să vină în Bucovina, faptul că aici încă găsesc vii toate tradiţiile. Aşa că, gazdele noastre, şi-au aşteptat aşa cum se cuvine urătorii. Se spune că odată ce îi primim vom alunga tot ce a fost rău în anul care se pregăteşte să treacă şi vom intra cum se cuvine în noul an, în 2024."

Cu ce delicatese îi aşteaptă gazdele?

La răsărit de munţii Călimani, în văi acoperite de copaci seculari, turiştii se pregătesc de noul an în tihnă. Cine iubeşte mâncarea bună se desfată în Ţara Dornelor cu pălinca cu trufe, carne de vânat şi cârnaţi de casă.

Clara Mihociu, reporter Observator: "În Bucovina, tradiţia zonei cere ca în noaptea dintre ani să avem pe masă nu una, ci două ciorbe. Avem, desigur, tradiționala ciorbă rădăuţeană, specifică zonei, dar şi o ciorbă cu perişoare."

Pe acelaşi subiect

Special pentru tradiţiile bucovinene, familia Roşca a venit din Corsica. Oamenii trăiesc acolo de 15 ani, dar au vrut să îi prindă 2024 în România lor.

George Roşca, român stabilit în Corsica: "Tânjim după aceste tradiţii pentru că am fost crescuţi în acest mediu natural."

Copiii turiştilor au propriile atracţii- cerbi, căprioare şi lame din curtea pensiunilor.

Liviu Bazarcă, gazda: "Sunt oaspeţi care vin de 5, 6 ani. Vin să-şi petreacă sărbători de iarnă, vin să-şi petreacă concedii."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » Revelion 2024. Au venit de la mii de kilometri distanţă să treacă în Anul Nou în Bucovina. Cu ce delicatese îi aşteaptă gazdele