Antena Meniu Search
x

Video Destinaţia în care turiştii nu au voie să înjure sau să atingă copacii. Turismul excesiv i-a determinat pe oficiali să impună restricţii

Anul 2023 a fost unul cu adevărat înfloritor dacă vorbim despre turism. Unele oraşe din lume au înregistrat un număr record de vizitatori, într-o încercare de a-şi reveni după pandemia de COVID-19. Printre destinaţiile preferate de cei care călătoresc des se numără Amsterdam, Bali şi Paris. Turismul excesiv i-a determinat însă pe unii oficiali să impună anumite taxe sau restricţii.

de Redactia Observator

la 31.12.2023, 11:06

Vezi și

Turismul este în plină expansiune după doi ani în care pandemia COVID-19 le-a furat oamenilor şansa de a mai călători. Consiliul Mondial al Călătoriilor și Turismului spune că industria va aduce, în acest an, 95% din totalul de dinaintea pandemiei. Printre cele mai aglomerate oraşe se numără Barcelona, Paris şi Veneţia care au înregistrat în 2023 cel mai ridicat număr de vizitatori.

Cele mai populare atracţii turistice din 2023

  • Amsterdam
  • Atena
  • Bali
  • Barcelona
  • Miami
  • Paris
  • Phuket
  • Veneția

Oficialii din Amsterdam au luat în acest an o serie de măsuri pentru a mai reduce turismul în masă. Prima dintre ele a fost cea care îi lua în vizor pe tinerii britanici de sex masculin. Ei au fost rugaţi să "stea deoparte" dacă aveau planuri de a întrece măsura distracţiei în Amsterdam. Astfel, oraşul şi-a dorit să atragă şi un alt tip de oameni, iar, mai mult, fumatul marijuanei a fost interzis pe străzile Cartierului Roşu. Pentru cei care vor să evite aglomeraţia, lunile ianuarie, februarie şi martie sunt cele mai potrivite pentru vizitat.

Pe acelaşi subiect

Un alt oraş aflat în topul fanilor de călătorii este şi Atena. Deşi termometrele arătau temperaturi foarte ridicate, oamenii nu au stat în case şi au vizitat diferite obiective turistice, printre care şi Acropole. Situl arheologic a fost atât de căutat încât oficialii au fost nevoiţi să limiteze accesul la 20.000 de vizitatori pe zi. Lunile aprilie şi mai sunt perfecte pentru a vedea capitala Greciei. 

Reguli impuse în Bali pentru turişti: înjurăturile, cât şi atingerea copacilor sunt interzise

Şi Bali a fost la mare căutare în 2023. Din acest an, însă, guvernatorul a implementat o nouă măsură. Fiecare vizitator a primit o listă cu ce are și ce nu are voie să facă. Printre reguli se numără: fără înjurături, atingerea copacilor sacri sau escaladarea structurilor. 

Deşi turismul excesiv are beneficiile sale la nivel local, există şi dezavantaje. Poluarea şi traficul sunt cele mai des întâlnite, dar apare şi riscul unei scăderi a calităţii vieţii localnicilor. În ajutor vin însă taxele impuse de mai multe oraşe. De anul viitor, cei care vizitează Veneţia vor plăti o taxă de 5 euro pe zi. Mai mult, din iunie, oraşul va va interzice megafoanele şi grupurile de turişti cu mai mult de 25 de persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Destinaţia în care turiştii nu au voie să înjure sau să atingă copacii. Turismul excesiv i-a determinat pe oficiali să impună restricţii