Antena Meniu Search
x

Greu să rezişti aromei unui Kurtos Kalacs! Festivalul colacului secuiesc a strâns sute de oameni în Harghita #100 de zile de vară

Indiferent dacă vă plac sau nu dulciurile, este imposibil să rezistaţi mirosului apetisant al unui Kurtoş Kolac! Iar cei care au nimerit în acest weekend la Dăneşti, judeţul Harghita, au putut să se răsfeţe cu cei mai buni colaci secuieşti făcuţi vreodată. Şi asta pentru că celebrul Kurtoş a avut parte de propriul festival, unde participanţii au putut degusta mai multe tipuri de colaci, fiecare făcut după o reţetă veche.

Vezi și

Indiferent dacă vă plac sau nu dulciurile, este imposibil să rezistaţi mirosului apetisant al unui Kurtos Kalacs​! Iar cei care au nimerit în acest weekend la Dăneşti, judeţul Harghita, au putut să se răsfeţe cu cei mai buni colaci secuieşti făcuţi vreodată. Şi asta pentru că celebrul Kurtoş a avut parte de propriul festival, unde participanţii au putut degusta mai multe tipuri de colaci, fiecare făcut după o reţetă veche.

Explozie de arome şi gust. Colacul secuiesc, cunoscut sub numele de Kurtos Kalacs, are... sărbătoarea lui. Un festival care a ajuns deja la cea de-a treia ediţie în Harghita. Anul acesta, în concurs s-au înscris opt echipe de tineri dornici să prepare cel mai gustos Kurtos Kalacs. 

Concurenţii au frământat bine-bine aluatul, l-au aromat şi pregătit după reţetele moştenite din bătrâni. La final, colacii aburinzi au fost aşteptaţi mai ceva ca pâinea caldă, să fie savuraţi.

Organizatorii festivalului vor să promoveze tradiţiile secuieşti, aşa s-a la eveniment a fost preparat şi celebrul gulaş, precum şi bunătăţi tradiţionale. Bineînţeles, totul pe muzică populară.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vara de 100 de zile » Greu să rezişti aromei unui Kurtos Kalacs! Festivalul colacului secuiesc a strâns sute de oameni în Harghita #100 de zile de vară