Antena Meniu Search
x

Video "Am sărit aici, era să ne rupem maşina". O şosea s-a crăpat pe sute de metri din cauza alunecărilor de teren

Ploile şi frigul ne vor chinui până la sfârşitul lunii. Între timp, meteorologii au emis încă o avertizare - va ploua cu găleata în Dobrogea şi Bărăgan. Efectele codurilor galbene de zilele trecute se simt şi acum. Alunecările de teren au blocat complet circulaţia pe Valea Oltului, şoseaua crăpată ieri în Caraş-Severin se lasă tot mai mult, iar la munte este risc ridicat de avalanşă. 

de Redactia Observator

la 18.04.2023, 19:45

Vezi și

Valea Oltului a fost blocată după ce mai multi copaci şi bolovani au ajuns pe carosabil. Şoferii de pe şoseaua de centură din Călimăneşti au fost redirecţionaţi astăzi prin centrul staţiunii. Este deja a treia aluncare de teren din ultimele zile. Toate au fost provocate de ploile care parcă nu se mai opresc.

În Buzău, o maşină de lux, de 100.000 de euro, în care era o familie cu trei copii, s-a blocat în noroi pe un drum forestier. Se întorcea dintr-o excursie de Paşte şi au cerut ajutorul jandarmilor montani ca să iasă din nămol. Au fost traşi de un tractor. 

Iar vremea rea aduce tot mai multe necazuri. În Caraş-Severin, şoseaua Caransebeş - Orşova, crăpată pe sute de metri din cauza alunecărilor de teren, problema s-a rezolvat doar la suprafaţă. Asfaltul se prăbuşeşte în continuare ca într-o fântână. Iar unul dintre cele mai importante drumuri pentru transportul de mărfuri din România este in continuare blocat.

Localnici: Acolo s-a surpat din nou, foarte rău, a plecat drumul cu totul, asflatul.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Dacă ne anunţa, măcar o luam pe Orşova, pe partea cealaltă!

Angajaţii de la Drumuri încearcă să stabilizeze continuu asfaltul, dar alunecările de teren nu se opresc. Tasarea s-a produs la mare adâncime şi este nevoie de lucrări ample.

Şofer: Azi noapte nu era nimic aici. Am sărit aici, era să ne rupem maşina.

Reporter: Şi au fost avertizate aici?

Şofer: Nimic, absolut nimic.

Nu scăpăm de ploi până la sfârşitul lunii

Ploile care au adus probleme nu se vor opri curând. Meterologii au anunţat încă un cod galben. În Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi ar putea sa ploua cat pentru o luna intreaga până mâine seară.

Meda Andrei, meteorolog ANM: Cantitățile de apă vor fi peste 25 30 de litri/mp și peste 40 litri/mp izolat. Din punct de vedere termic, încet încet ne vom apropia din nou de ce ar trebui să avem la această dată. Temperaturile minime să fie între 5 și 10 grade.

În regiunile din sud este pericol de inundaţii. La munte, stratul de zăpadă depăşeşte doi metri şi jumătate la Bâlea Lac şi Vârful Omu. Iar în Bucegi este pericol mare de avalanşe. Şi în Bucureşti va ploua în fiecare zi săptămâna aceasta. Vremea va fi schimbătoare în toată ţara până la finalul lunii pentru că va fi influenţată de furtunile formate deasupra mării Mediterane şi a Oceanului Atlantic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Vremea » "Am sărit aici, era să ne rupem maşina". O şosea s-a crăpat pe sute de metri din cauza alunecărilor de teren