Antena Meniu Search
x

ANM a prelungit alerta meteo de vreme severă în toată țara. Ploi torențiale, grindină și vijelii până joi seară

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit informarea meteo de ploi, grindină și vijelii în toată țara, până joi seară. De asemenea, pentru județele Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași a fost emis un cod galben de vreme severă, valabil până miercuri la ora 18.00. În București, temperaturile maxime vor ajunge până la 18 grade, dar cerul va avea înnorări și va ploua temporar.

de Redactia Observator

la 18.04.2023, 11:29

Meteorologii au emis marți o avertizare cod galben de ploi pentru patru județe din sudul țării. Potrivit ANM, sunt vizate județele Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași. 

În aceste zone vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă și, mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 25-30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Avertizarea intră în vigoare marți la ora 22.00 și va fi valabilă până miercuri la ora 18.00.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Pentru restul țării, până joi, la ora 20.00, este în vigoare o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului. Local și temporar va ploua în centrul, sudul și estul țării. Se vor acumula cantități de apă de 10-15 l/mp îndeosebi în zonele de deal și de munte. Pe arii restrânse mai ales pe parcursul zilei de joi (20 aprilie) vor fi descărcări electrice și grindină. În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, la altitudini de peste 1700 m vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și se va depune strat de zăpadă. Vântul va avea unele intensificări în estul și sud-estul teritoriului, precum și în zona montană înaltă, în general cu viteze de 45-55 km/h.

Pe acelaşi subiect

Ploi și temperaturi de până la 18 grade în Capitală

Temperaturile maxime vor ajunge până la 18 grade, dar cerul va avea înnorări și va ploua temporar, se arată în prognoza specială pentru Capitală, emisă marți de ANM. Astfel, de marți de la ora 18.00 până joi la ora 20.00, în București, cerul va avea înnorări, temporar va mai ploua și se vor acumula cantități de apă în medie de 5-10 l/mp. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar mai ales în după-amiaza zilei de joi vor fi posibile și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de 16-18 grade, iar cele minime de 6-9 grade.

Pericol de inundații în mai multe regiuni ale României

Hidrologii avertizează că în mai multe regiuni ale României ar putea să se producă inundații. Specialiștii au emis o avertizare cod galben de inundații valabilă în bazinele hidrografice Nera, Jiu și Jijia, dar și pe râurile mici din Dobrogea. „În intervalul 18.04.2023 ora 12:00 – 20.04.2023 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice: Nera – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţul Caraş Severin), Jiu – afluenţii aferenţi sectorului aval S.H. Sadu – amonte S.H. Rovinari (judeţul Gorj), Motru – bazin superior (judeţele Gorj şi Mehedinţi), Jijia – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior (judeţele Botoşani şi Iaşi). În intervalul 19.04.2023 ora 03:00 – 20.04.2023 ora 12:00 pe râurile din bazinele hidrografice râurile mici din Dobrogea (judeţele Constanţa şi Tulcea)”, a anunțat Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Constanţa şi Tulcea, au precizat specialiștii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » ANM a prelungit alerta meteo de vreme severă în toată țara. Ploi torențiale, grindină și vijelii până joi seară