Antena Meniu Search
x

Jumătate de ţară intră sub cod galben de vreme rea. Revin ploile, ninsorile, iar vântul va sufla cu putere

Administaţia de Meteorologie a emis o informare meteo de cod galben de vreme rea care vizează jumătate de ţară. Revin ploile, ninsorile, iar vântul va sufla cu putere.

de Redactia Observator

la 24.03.2024, 14:22

Vezi și

Informarea meteo care vizează ploi, ninsori și viscol la munte, vânt, este valabil în intervalul 24 martie, ora 10 – 25 martie, ora 20.

Jumătate de ţară intră sub cod galben de vreme rea

În intervalul menționat, temporar va ploua local moderat cantitativ în centrul, sudul și estul teritoriului și se vor acumula cantități de apă de 10...15 l/mp, iar mai ales pe parcursul nopții de duminică spre luni (24/25 martie) în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei pe arii restrânse 25...30 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoțite izolat de descărcări electrice.

La munte vor fi precipitații mixte pe parcursul zilei de duminică, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Trecător se vor semnala precipitații mixte, pe arii restrânse și în Transilvania și nordul Dobrogei. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu rafale în general de 40...50 km/h, iar în zona montană de 60...70 km/h.

Pe acelaşi subiect

Se va produce brumă în noaptea de duminică spre luni în vestul și nord-vestul teritoriului, iar în noaptea de luni spre marți în special în regiunile intracarpatice și în zona deluroasă din sud.

Cod galben de ninsori şi viscol la munte

În intervalul de valabilitate 25 martie, ora 02:00 – 25 martie, ora 20:00, intră în vigoare un cod galbem de ninsori şi viscol la munte. În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă (în general la peste 1700 m) unde rafalele vor depăși 80...90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.        

Pe parcursul zilei de luni (25 martie) în Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul și sudul Olteniei și în sudul Transilvaniei vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 15 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Jumătate de ţară intră sub cod galben de vreme rea. Revin ploile, ninsorile, iar vântul va sufla cu putere