Antena Meniu Search
x

Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se calculează salariul minim european

Vă anunţăm şi că, în plin an electoral, oficialii au în plan măriri salariale. Guvernul pregăteşte mai multe acte normative. Acestea ar putea fi adoptate până în luna iulie, moment în care va creşte din nou salariul minim pe economie.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 27.04.2024, 15:15

Vezi și

De la 1 iulie salariul minim pe economie va creşte de la 3.300 de lei la 3.700 de lei brut, aşadar românii vor câştiga în mână puţin peste 200 de lei şi tot de la 1 iulie va începe şi mecanismul de implementare al salariului minim european pentru că până la acea dată vor fi adoptate cele 3 acte normative şi de asemenea salariul minim european va fi stabilit ca jumătate din salariul mediu brut pe economie.

Aşadar aproape 2.300 de lei net. Formula de calcul ţine cont şi de productivitatea muncii la nivel naţional dar şi de inflaţie. Salariul minim va creşte conform unui calendar foarte bine stabilit, aşadar va exista şi predictibilitate pentru mediul de afaceri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 5 voturi
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri economice » Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se calculează salariul minim european