Antena Meniu Search
x

Video Anomaliile vremii au spulberat recorduri de temperatură în întreaga lume, iar România nu face excepţie. Organizaţia Mondială de Meteorologie, semnal de alarmă

Organizaţia Mondială de Meteorologie mai trage un semnal de alarmă extrem de puternic! 2023 a fost cel mai cald an de cand se fac măsurători în acest sens. Rapoartele arată că toate recordurile au fost spulberate de-a dreptul.

de Redactia Observator

la 23.03.2024, 15:17

Vezi și

Fie că vorbim de gazele cu efect de seră, de temperaturi la suprafaţa pământului, temperaturile oceanelor sau nivelul de aciditate al acestora. Iar efectele pot fi acum transpuse în costuri, în bani, pentru cei mai reticenţi dintre noi. Valurile de caniculă, incendiile devastatoare, cicloanele tropicale au afectat viaţa a milioane de oameni şi au produs pagube de multe miliarde de dolari în întreaga lume.

Cel mai cald an din istoria măsurătorilor 

Elena Mateescu, Director ANM: La nivel mondial, 2023 a fost cel mai cald an din istoria măsurătorilor meteorologice la nivel planetar şi vorbim de foarte mulţi ani ca şir consecutiv, mai multe 175 de ani, de când se fac măsurători meteorologice. Ne apropiem de 1.45 grade Celsius abatere faţă de perioada preindustrială 1850-1900 şi nici România nu face excepţie.

2023 este cel mai călduros an din ţara noastră, vorbim de perioada 1900 şi până în prezent de când deţinem măsurători la nivelul ţării noastre. Iarna 2023-2024 este cea mai caldă din aceeaşi perioadă din 1900 şi până în prezent, iar luna februarie din acest an, în ţara noastră s-a înregistrat o abatere record de 7 grade faţă de normalul termic al unei luni februarie în ţara noastră, fiind cea mai mare abatere înregistrată vreodată, atât pentru februarie cât şi comparativ cu celelalte luni ale anului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » Anomaliile vremii au spulberat recorduri de temperatură în întreaga lume, iar România nu face excepţie. Organizaţia Mondială de Meteorologie, semnal de alarmă