Antena Meniu Search
x

Video Prima ninsoare din acest sezon în Capitală, iarnă veritabilă la munte. Peisaj feeric în drum spre staţiunea Muntele Mic

Primul weekend de iarnă calendaristică a adus şi primii fulgi de nea în mai multe zone din ţară. A nins câteva ore la Bucureşti, însă zăpada nu s-a depus. La munte, gheaţa şi viscolul au pus stăpânire pe înălţimi.

de Redactia Observator

la 05.12.2021, 08:31

Vezi și

Prima zăpadă din această iarnă a căzut peste Capitală noaptea trecută. A început timid, sub formă de lapoviţă, şi în câteva ore s-a transformat în ninsoare. Fulgii pufoşi s-au aşternut peste maşinile parcate. Şoferii au pierdut câteva minute bune pentru a îndepărta zăpada de pe parbrizuri.

Încet, şi câmpurile din afara Bucureştiului s-au acoperit de un covor subţire de nea care s-a topit peste zi.

Citește și: Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat

În zona înaltă din Munţii Bucegi este iarnă în toată regula, iar stratul de zăpadă măsoară peste zece centimetri, spre bucuria turiştilor care îşi petrec weekendul la Padina. Salvamontiştii le atrag însă atenţia să nu se aventureze nepregătiţi pe poteci.

Pe acelaşi subiect

Recomandările salvamontiștilor pentru turiști 

Ștefan Deaconescu, Șef Salvamont Dâmbovița: ”Să aibă echipament corespunzător sezonului rece, să se informeze foarte bine despre traseul pe care vor să îl parcurgă, să țină cont de avertizările meteorologice, dar și de sfaturile salvamontiștilor”.

La altitudini mari, de peste 1700 de metri, vântul suflă cu până la 70 de kilometri pe oră, iar pe creste, rafalele depășesc 100 de kilometri pe oră.

La Staţia meteo de pe Vârful Vlădeasa au fost surprinse imagini incredibile la apusul soarelui. Cei care au plecat la schi în staţiunea Muntele Mic au avut parte de un drum deszăpezit într-un peisaj feeric, complet alb.

Astăzi va continua să ningă la munte, iar în restul ţării, vor fi ploi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Vremea » Prima ninsoare din acest sezon în Capitală, iarnă veritabilă la munte. Peisaj feeric în drum spre staţiunea Muntele Mic