Antena Meniu Search
x

Video Vremea rea face ravagii. Gospodării în pericol și drumuri blocate de ploile abundente din Vâlcea

Vremea creează probleme în multe locuri din ţară. Un drum a luat-o la vale în judeţul Vâlcea, din cauza ploilor puternice care s-au infiltrat sub asfalt. În alte locuri, râurile au ieşit din matcă şi au izolat case sau animale pe câmp. Pe de altă parte, în zona înaltă, pe multe drumuri a fost nevoie să iasă utilajele de deszăpezire, iar salvamontiştii au avertizat că există risc de avalanşe. Sunt însă şi locuri în care ninsoarea a fost motiv de bucurie.

de Redactia Observator

la 21.01.2023, 08:04

Vezi și

Sub cod galben, în Vâlcea, ploile au fost atât de puternice, încât apa infiltrată a dus la crăparea şi surparea unei porţiuni de 40 de metri din drumul spre mănăstirea Frăsinei. Autorităţile au fost nevoite să intervină în regim de urgenţă.

Constantin Rădulescu, preşedinte CJ Vîlcea: "Drumul a fost redat circulaţiei pe ambele sensuri. Se va încărca în continuare cu material pe măsură ce se tasează, s-a montat şi tubulatura pentru preluarea apelor."

Silviu Radu, DRDP Vâlcea: "Urmând ca în perioada următoare să procedăm la efectuarea expertizei, pentru a găsi soluţia de consolidare."

În localitatea Berbești, două gospodării sunt în pericol să o ia la vale din cauza ploilor abundente. Prăpastia care s-a format a ajuns la doar câţiva metri de locuinţe, iar oamenii se tem să mai stea în case. Şi în Călimăneşti apa a făcut ravagii. Canalizarea n-a mai făcut faţă, iar tot traficul s-a blocat. Nivelul apei era de aproximativ 60 de centimetri. A fost nevoie să vină pompierii militari cu mai multe motopompe care au deversat apoi apa în râul Olt.

Pe acelaşi subiect

În Arad, pompierii au încercat să salveze 200 de oi rămase izolate pe un teren viran, în urma revărsării Crişului Alb, din apropierea oraşului Sebiş. Pompierii au folosit două bărci ca să transporte oile.Iar dacă în unele părţi de ţară ploile au stricat planurile tuturor, în altele vremea de iarnă a făcut asta. La Rânca şoferii au fost nevoiţi să oprească pe dreapta din cauza ninsorii şi a vântului puternic. Au fost trimise mai multe utilaje pentru deszăpezire.

Zăpada, așteptată de cei mici

Au mai fost şi locuri în care oamenii s-au bucurat de zăpadă. La Cavnic, în Maramureş, turiştii deja îşi pregătesc schiurile.

"În sfârşit a revenit zăpada. Ninge cu fulgi ca pene de gâscă."

"Ia, uite ce frumos ninge! Super tare!"

La Deva, ninsoarea a fost bucuria celor mici.

"E albă şi pufoasă şi e ca vanilia!"

"De asta îţi place zăpada?"

"Da."

"Ai aşteptat mult să ningă? Da, foarte mult! Mi-am dorit de prima oară să ningă."

În Staţiunea Straja codurile de vremea rea au adus ploi zilele trecute, aşa că turiştii erau în pragul disperării. Ieri a nins din nou.  

"A fost foarte fain la zăpadă, ne-am jucat cu bulgării și ne-am și dat puțin pe pârtie."

"De mulţi ani nu am mai văzut o aşa ninsoare la Reşiţa."

Şi la Reşiţa a nins pentru prima dată.

"Noi suntem obișnuiți fără zăpadă la Crăciun, Anul Nou. Vine de Paști."

Pe de altă parte, salvamontiştii din Prahova avertizează că la altitudini de peste 1800 de metri există risc însemnat de avalanşă. În zona Vârfu Omu, spre exemplu, stratul de zăpadă are deja un metru, însă acumulările aduse de vânt pot ajunge şi la patru metri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Vremea rea face ravagii. Gospodării în pericol și drumuri blocate de ploile abundente din Vâlcea