Antena Meniu Search
x

Video Părinții, obligați să plătească bani în plus pentru copiii înscriși la o formă de invătământ

Una caldă, alta rece pentru părinţii care au copiii înscrişi în sistemul de învăţământ, la creşă, grădiniţă sau la şcoală. În teorie, începând de anul acesta părinţii salariaţi primesc o deducere supliementară de 100 de lei pentru fiecare copil înscris într-o formă de învăţământ. În realitatea însă, lucrurile stau total diferit.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 13.01.2023, 14:25

Vezi și

Începând din acest an, părinții care au copiii înscriși într-o anumită formă de învățămând pot primi o deducere de impozit de 100 de lei, pentru fiecare copil în parte. Înițial, părinții credeau că vor rămâne cu acești bani în mână, dar, situația nu este deloc așa cum sperau.

Cei 100 de lei se alocă la baza de calcul a impozitului pe venit de 10%

Cei 100 de lei se alocă la baza de calcul a impozitului pe venit de 10%, ceea ce înseamnă că un părinte va rămâne într-un final în mână doar cu 10 lei din cei 100 de lei. 10 lei primiți în fiecare lună, pentru un copil.

Însă, chiar și pentru acești bani, părinții vor fi nevoiți să facă mai multe drumuri, pentru că va fi nevoie de o declarație pe propeia răspundere, care va trebui să fie compeltată și depusă la angajator. De asemenea, este nevoie de o adeverință de la unitatea de învățământ unde părintele are copilul înscris. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri economice » Părinții, obligați să plătească bani în plus pentru copiii înscriși la o formă de invătământ