Video Descoperirea făcută în România de Farid, un artist stradal de talie mondială venit tocmai din Mexic
Arta stradală realizată cu spray-ul este noua modalitate de a da viaţă clădirilor vechi sau abandonate. Cu ocazia festivalului Hashtag, mai mulţi artişi urbani străini, dar şi din ţară, au dat culoare într-un parc din Galaţi. Tema aleasă a fost "încrederea", iar fiecare artist a abordat-o aşa cum a simţit.
- Reporter: Cât timp a durat să faci această pictură pe zid?
- Artist străin: Cam o săptămână.
- Reporter:O întreagă săptămână?
- Artist străin: Da, a depins şi de vreme, dar cam o săptămână.
Artă stradală, la festivalul Hashtag din Galaţi
Venit din Mexic, Farid este cotat ca unul din primii 100 cei mai buni artişti stradali din lume. După ce a terminat şcoala de arte în urmă cu 15 ani, a început să creeze picturi murale, pentru a aduce arta mai aproape de oameni. "De obicei, când călătoresc şi vizitez o nouă țară, încerc să iau ceva din simbolurile acelei țări. În cercetarea mea, am găsit că aici, în România, aveți lupul dacic", spune Farid Rueda, artist urban Mexic.
Alex este un alt artist urban remarcat la nivel internaţional. A sosit din Brazilia, iar, prin arta sa, a înglobat modele ce amintesc de cele de pe ii. "Ideea mea a fost să fac ceva ca un mesaj foarte simplu şi direct despre încredere. (În spatele meu n.r.) este o figură melancolică, în alb și negru. Poartă o bluză cu modele studiate din România", explică Alex Senna, artist urban Brazilia.
- "Singurul loc din România unde stăm la 2 metri de fulger". Experienţă electrizantă la Bucureşti, în Noaptea...
- Experienţă unică în Capitală. Muzeul în care arta "prinde viaţă" datorită realităţii virtuale. De Noaptea...
- O zonă din România a intrat în topul CNN cu cele mai frumoase trasee din Europa. Localnicii sunt recunoscuţi...
Două românce, printre artişti
Printre artişti sunt şi două românce care au impresionat prin creaţiile lor originale. "Mă bucur că am participat la acest eveniment. Mă bucur că am apucat să-mi las ampreta pe unul dintre pereţi. Care este mesajul? E despre încredere", spune Roxana Scutaru, artist urban.
"E un peisaj cumva ancorat aşa, în lumea inocenţei, care nu ţine cont neapărat de realitate. E o navă, o barcă care navigă, dar nu este foarte clar specificat dacă e o pajişte sau o mare", arată Mimi Pleșoianu, artist urban.
"Este prima galerie de artă urbană din partea de est a Europei şi din România. Ne dorim, în primul rând, promovarea oraşului, punerea oraşului pe harta cu cele mai frumoase lucrări de street art din lume", declară Cristian Scutaru, artist urban. Dintre 180 de artişti din ţară şi străinitate care au aplicat, doar 15 au fost selectaţi la ediţia a doua a festivalului Hashtag din Galaţi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰