Antena Meniu Search
x

Video "Singurul loc din România unde stăm la 2 metri de fulger". Experienţă electrizantă la Bucureşti, în Noaptea Muzeelor

Muzeele şi-au deschis larg porţile, în toată ţară, şi niciun oraş n-a dormit în Noaptea Muzeelor. Castelele au fost atracţia principală, iar zeci de mii de oameni s-au întors în timp şi s-au conectat la istorie şi artă. Printre expoziţii, concerte şi proiecţii video au fost spuse zeci de poveşti fantastice.

de Redactia Observator

la 19.05.2024 , 08:18

Într-o atmosferă de basm, Castelul Corvinilor din Hunedoara s-a trezit la viaţă azi-noapte. Zidurile castelului au spus poveşti de mult apuse, despre ilustra familie transilvăneană: "Au fost marii nobili români şi au fost apărătorii cei mai îndrăgiți ai creştinătăţii, în faţa pericolului Otoman. Gloriosul Ioan de Hunedoara este el care se ridică de la statutul de mic nobil, devenind Guvernatorul Ungariei. Este cel cel care a construit Castelul Corvinilor, legenda vie a Transilvaniei".

"Noaptea muzeelor" în stil medieval

Cei care au ales să-şi petreacă noaptea în stil medieval au avut ce vedea. Pe lângă lecţia de istorie, oamenii au asistat la un concert în aer liber, iar ritmurile antrenante ale muzicii i-a cucerit, încă de la primul acord. 

Vezi și
  • Turist: Super! N-am mai văzut aşa ceva! 
  • Turist: Foarte frumos!
  • Reporter: Ce v-a impresionat?
  • Turist: Absolut tot m-a impresionat! Mai ales proiecţia pe ziduri.
Pe acelaşi subiect

Dacă în inima Transilvaniei oamenii au petrecut în stil medieval, în Capitală, bucureştenii au avut parte de o Noapte a Muzeelor trăsnet, la Casa Experimentelor. "Este singurul loc din România unde stăm la 2 metri de fulger şi asta pentru că ne apără o cuşcă", spune Gabriela Ionescu, director Casa Experimentelor.

Spectacol la Circul Metropolitan din Bucureşti

La Circul Metropolitan din Bucureşti, cei mici au fost cuceriţi de spectacolul oferit de motociclete, dar şi de cai. 

În faţa Primăriei Capitalei, expoziţia cu Salvador Dali a fost vedeta nopţii. 

  • Vizitator: Să vedem expoziţia lui Salvador Dali. Am observat că sunt câteva exponate.
  • Reporter: Credeţi că merită aşteptarea?
  • Vizitator:În principiu, da. Este un eveniment foarte frumos şi mai ales că se întâmplă o dată pe an, nu trebuie ratat. 

În judeţul Prahova, la Castelul Pelişor, camera de Aur, unde se află și caseta care conține inima reginei Maria, a fost admirată. 

În Reşiţa atmosfera a fost una... interbelică. Vizitatorii au admirat un vernisaj, care ilustrează istoria tehnicii de calcul. La Oradea, în schimb, ceremonia schimbării din oră în oră a gărzii militare, a fost cea care a atras toate privirile. 

Noaptea Muzeelor n-a fost numai despre istorie, artă şi ştiinţă, ci şi despre animale. La Grădina Zoologică din Târgu Mureş, vizitatorii au admirat animalele, sub clar de lună. Anul acesta, în unele oraşe din ţară, Noaptea Muzeelor s-a încheiat mai devreme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi fost nevoit să apelaţi la terapie, pentru copilul vostru, în adolescenţă?
Observator » Evenimente » "Singurul loc din România unde stăm la 2 metri de fulger". Experienţă electrizantă la Bucureşti, în Noaptea Muzeelor