Antena Meniu Search
x

Video Românii renunţă la maşinile Diesel. Doar 6.900 de vehicule pe motorină înmatriculate în acest an: cât de "iubite" sunt maşinile electrice

Românii au uitat de maşinile cu motoare diesel. Cel puţin asta arată datele centralizate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile. Maşinile diesel, care erau preferatele clienţilor până acum câţiva ani, au ajuns să fie printre ultimele opţiuni ale şoferilor care îşi achiziţionează un autoturism nou.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 18.05.2023, 07:57

Vezi și

În primele 4 luni ale acestui an, în România au fost înmatriculate 46.000 de maşini. Pe primul loc în topul preferinţelor clienţilor se află maşinile cu motor pe benzină. 63% dintre maşinile noi înmatriculate se regăsesc în această categorie.

Pe locul doi se află maşinile electrice sau full-hybrid, care au cunoscut o creştere semnificativă pe piaţa din România: 21% dintre maşinile înmatriculate în acest an intră în această categorie. Pe ultimul loc se află maşinile pe motorină, aproximativ 15%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri economice » Românii renunţă la maşinile Diesel. Doar 6.900 de vehicule pe motorină înmatriculate în acest an: cât de "iubite" sunt maşinile electrice