Antena Meniu Search
x

Sărbătoare 9 mai 2024. Cine a fost Sfântul Proroc Isaia

Joi, 9 mai 2024, românii îl prăznuiesc pe Sfântul Proroc Isaia, sfânt cu care, în general, românii sunt mai puţin familiarizaţi.

de Redactia Observator

la 08.05.2024, 12:07

Sfântul Proroc Isaia este prăznuit pe 9 mai
Sfântul Proroc Isaia este prăznuit pe 9 mai - doxologia.ro

Sfântul Proroc Isaia s-a născut la Ierusalim şi a fost fiul lui Amos, fratele lui Amazia, regele Iudeii. Conform crestinortodox.ro, Isaia a fost cel care l-a văzut pe Domnul Savaot aşezat pe tronul slavei cereşti, înconjurat de serafimii cei cu şase aripi şi care cântau "Sfânt, Sfânt, Sfânt, este Domnul Savaot".

Sfântul Proroc Isaia a primit darul facerii de minuni, iar marile prorocii ale lui Isaia se referă la întruparea Domnului, la Naşterea Lui din Fecioara Maria, la loan Botezătorul şi la multe evenimente din viaţa Mântuitorului Hristos.

Există informaţii care arată că, într-o perioadă în care Ierusalimul era asediat de duşmani şi suferea din cauza secetei, Sfântul Proroc Isaia s-a rugat lui Dumnezeu şi a început să curgă apă de sub Muntele Sion.

Ba, mai mult, a existat o perioadă în care Domnul le îndrepta paşii celor orbi din naştere către această apă. Cei orbi se scăldau în această apă şi îşi recăpătau vederea.

Pe vremea domniei regelui Manase, Sfântul Proroc Isaia s-a ridicat împotriva obiceiurilor păgâne. Din acest motiv, a fost scos din cetate şi tăiat în două cu fierăstrăul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Sărbătoare 9 mai 2024. Cine a fost Sfântul Proroc Isaia