Antena Meniu Search
x

18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică

ANM a emis o atenționare meteorologică de cod galben de ploi și vijelii ce vizează 18 județe. Intervalul de valabilitate este miercuri, între orele 10:00 - 23:00. 

de Redactia Observator

la 08.05.2024, 10:51

Fenomenele vizate sunt instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului și vijelii în Oltenia, nord-vestul Munteniei, vestul și sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul țării.

18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică

Vremea în București

Valorile termice vor fi în scădere față de intervalul anterior, astfel încât se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va avea înnorări mai ales după-amiaza și seara când vor fi averse posibil însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 21...23 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Vremea » 18 județe intră sub cod galben de ploi și vijelii. Zonele vizate de instabilitate atmosferică