Antena Meniu Search
x

Video Florin Piersic a ajuns la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală. Marele actor rămâne sub supravegherea atentă a medicilor

Florin Piersic a ajuns noaptea trecută în Capitală cu un avion SMURD. Actorul a fost internat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, unde medicii i-au scos stimulatorul cardiac, din cauza unei infecţii care s-a răspândit în corp.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 08.05.2024, 08:56

Vezi și

A fost transferat la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş la cererea familiei dar și a medicilor pentru continuarea tratamentului. Este acum internat pe secţie, nu la terapie intensivă. Avionul SMURD cu care a fost transportat a fost redirecţionat din Ungaria, unde participa la un exerciţiu NATO. 

Florin Piersic, transferat în Capitală

Florin Piersic a fost operat după ce i s-a făcut rău la finalul unui spectacol, iar medicii au constatat că avea o infecţie la un genunchi. După operația prin care a trecut de Paște, medicii de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca au decis să-i scoată stimulatorul cardiac, întrucât infecţia s-a răspândit în corp. S-a luat apoi decizia de a fi transferat în Capitală.

Dr. Horia Roșianu, cardiologul lui Florin Piersic: În ziua de Paşte, am extras stimulatorul şi sondele. Operaţia de extragere de sondă, este o operaţie dificilă, cu potenţial risc vital. Ne-am adunat 11 colegi, a fost o echipă multidisciplinară. Însă, infecţia este în continuare în organism, proteza de genunchi este în continuare potenţial infectată. Şi atunci ideea cea mai bună, discutând, binenţeles, şi cu pacientul şi cu familia, a fost deplasarea lui la Bucureşti.

Pe acelaşi subiect

Alex Prunean, reporter Observator: Marele actor a fost adus aici, pe aeroport cu o ambulanță de terapie intensivă mobilă, medicii l-au pregătit înainte pentru ca zborul să nu-i pună sănătatea în pericol, dar au decis să nu-l intubeze și să-l păstreze conștient.

La ora 21 şi 10 minute Florin Piersic a fost preluat de un avion SMURD, care a venit din Ungaria. Aeronava participa la un exerciţiu NATO şi s-a deplasat în Cluj-Napoca, pentru transferul actorului în vârstă de 88 de ani. În doar 40 de minute, a ajuns în București. Avionul a avut un echipaj compus din patru persoane: doi piloți, un medic și o asistentă.

Rămâne sub supravegherea medicilor

Eduard Marin, reporter Observator: La ora 21:50 avionul a aterizat pe aeroportul din Baneasa, de aici Florin Piersic a fost preluat de un echipaj SMURD si transferat la Spitalul Matei Bals din Capitala.

Cosmina Balint, reporter Observator: SMURD-ul care l-a transportat pe Florin Piersic de la Băneasa a ajuns aici la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș în urma cu cateva secunde, iar transportul a durat ]n jur de 15 minute.

În imaginile surprinse în ambulaţa care l-a transportat la spitalul din Capitală se observă că actorul este conştient iar starea lui este una bună, întrucât vorbea constant cu echipajul medical. Cardiologul care l-a tratat pe Florin Piersic confirmă acest lucru.

Dr. Horia Roșianu, cardiologul lui Florin Piersic: Starea lui e net mai bună. În permanenţă conştient, mănâncă, se alimentează.

Reporter: Dumneavoastră aţi stat de vorbă cu Florin Piersic până acum?

Dr. Horia Roșianu, cardiologul lui Florin Piersic:  Vai de mine, bineînţeles!

Reporter: - Şi cum era?

Dr. Horia Roșianu, cardiologul lui Florin Piersic: - Foarte bine, foarte bine. Şi, parcă şi el îşi dorea să ajungă la Bucureşti, la ortopedul care i-a montat proteza de genunchi.

Florin Piersic rămâne internat sub supravegherea atentă a medicilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Evenimente » Florin Piersic a ajuns la Institutul de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală. Marele actor rămâne sub supravegherea atentă a medicilor