Antena Meniu Search
x

Video Dulăpiorul cu Jucării merge mai departe. Donaţie de 7.300 de euro pentru proiectul început de mama Arianei

Campania Ajut Eu! Când un copil ajunge la spital cu un diagnostic grav se prăbuşeşte o lume. Şi lumea toată devine o armată care încearcă să facă imposibilul şi să salveze copilul. Ariana avea doar un an când a ajuns la Institutul Oncologic Bucureşti. Un fel de castel magic pentru ea. În care doctorii sunt zâne bune deghizate. În poveste a apărut şi un Dulap cu Jucării. E proiectul pe care mama Arianei l-a început, pe un hol de spital, sperând ca durerea fetiţei să fie aşa, alinată. Din drama ei s-a născut ceva ce face bine acum şi altor copii. 

de Redactia Observator

la 03.12.2023, 14:28

Vezi și

Nu vă lăsaţi păcăliţi de statura şi vârsta fetiţei din imagini. Ştie exact cum funcţionează o perfuzie, cum se face o injecţie şi ce e de făcut când cineva are o durere. Are doar 4 ani, dar peste jumătate din viaţă şi-a petrecut-o printre medici. 

Mama Arianei a leşinat la aflarea diagnosticului copilei: "Mi s-a rupt filmul"

Ariana este o minune care se întâmplă uneori într-un spital oncologic de pediatrie. La vârsta de un an, mama ei a primit, într-o noapte, o veste cruntă. Îşi aminteşte exact ora şi minutul când a aflat că ceva rău se întâmplă. 

"Într-o noapte, mi-a făcut un fel de criză de epilepsie. Brusc. Până la 1 an fără o săptămână, s-a dezvoltat normal. Mergea, mânca, nu aveam nicio problemă cu ea. Când am ajuns la UPU, le-au spus medicilor să o pună direct la CT cu substanţă de contrast. Era 3 dimineaţa. La 3.45 mi-au spus că Ariana are tumoră de 6 centimetri... Atunci am leşinat, mi s-a rupt filmul", povesteşte Raluca Branc, mama Arianei.

Din acea noapte, Ariana a început o luptă cumplită cu durerea, cu operaţiile, cu tratamentele extrem de agresive pentru corpul ei firav. Şi mai ales cu un prognostic care lăsa prea puţin loc de speranţă. După ce medicii de la Marie Curie i-au scos tumoarea, Ariana şi mama ei au ajuns la Institutul Oncologic Bucureşti. În plină pandemie, când izolarea şi spaima făceau şi mai grea lupta pacienţilor din spitale. 

"De-atunci, doi ani de zile am tot venit aici... La 21 de zile, făceam tratamentul, 21 de zile, reveneam. Era cea mai urâtă perioadă în care nu avea voie nimeni să intre în salon, nu aveam voie să ieşim decât foarte, foarte rar", spune Raluca Branc, mama Arianei.

Cum a apărut dulapul cu jucării şi speranţe

Când traversezi cel mai înfricoşător întuneric, cauţi orice rază de lumină de care să te agăţi. Aşa a fost pentru Ariana ziua în care, în spital, a apărut un dulap plin cu jucării. "Nu ştiam cine l-a pus aici, dar mi s-a părut o idee fantastică, uimitoare. Cert este că noi veneam de obicei vinerea, tot timpul veneam vinerea şi vinerea dulăpioru-i gol", adaugă Raluca Branc, mama Arianei.

Ca să le mai aline durerile, asistentele le dăruiau copiilor câte o jucărie la finalul fiecărei intervenţii. Aşa s-a născut dulapul cu jucării din ambulatoriu. Poate nu pare mult, dar pentru copiii care se luptă cu cancerul e cea mai mare bucurie din zilele de chimioterapie. 

"Copiluţi cu condiții extrem de precare de locuit și de mediu familial. Acasă nu au nimic, nu au de nici unele. Aici pare un paradis, sunt înconjurați de jucării, căpătă jucării. Pleacă și câteodată nu încap în salvare câte bagaje au. Slavarea care îi duce înapoi", spune conf.dr. Monica Dragomir, medicul Arianei.

Oricine i se poate alătura Ralucăi pentru a face bine

Raluca a hotărât de atunci ca dulăpiorul să nu rămână niciodată gol. L-a preluat de la mama care-l alimentase până atunci, şi-a înfiinţat o asociaţie şi a început să strângă bani pentru jucării. Oricine i se poate alătura. 

"Încercăm de fiecare dată, mi-am notat în calendar, să luăm lego pentru că e foarte iubit de copii, să luăm jocuri de societate să se mai joace cu părinţii, să punem cărţi pe care nu prea le aleg... Fiecare după ce le consultă doamnele doctor, le fac analizele, mai plâng, mai nu ştiu ce, apoi ei vin la dulăpior şi îşi iau ce le place", mărturiseşte Raluca Branc, mama Arianei.

"Sunt mulți părinți care rămân pe lângă noi, găsesc o modalitate de suport care li se potrivește", adaugă conf.dr. Monica Dragomir, medicul Arianei.

Din septembrie, Raluca a dus un dulap cu jucării şi în spitalul de urgenţă pentru copii din Timişoara. În acest mod, simte că dă înapoi tot ce a primit în anii petrecuţi cu Ariana în spital. A fost un drum greu, dar într-un final au ajuns la lumină. 

"A rezistat eroic tratamentelor extrem de agresive. Cu speranță și, Slavă Domnului, a fost bine. Este cea mai mare bucurie și cea mai mare satisfacție pe care o putem avea. Deocamdată a trecut doar un an, dar vor trece mulți", mai spune conf.dr. Monica Dragomir, medicul Arianei.

Azi, a venit la spital doar pentru un control de rutină. Dar să nu vă miraţi dacă într-o zi, peste ceva ani, veţi afla că în acelaşi spital, doamna doctor Ariana Branc va face minuni pentru alţi copii. 

Ajutor pentru mama Arianei

Ca să meargă mai departe acest Dulăpior cu Jucării, Daniela Stanciu de la Fundaţia Carmistin a venit să susţină cauza şi a donat 7.300 euro. 

"Mi-am dorit să o cunosc pe Raluca, mama unei mici luptătoare dar a unei mari câştigătoare şi să îi mulţumesc personal pentru că prin implicarea ei a reuşit să facă ca noi, cei din Fundaţia Carmistin, să putem să ne bucurăm, să fim câştigătorii a zeci de zâmbete a unor copii care din păcate au fost mult prea devreme încercaţi de soartă", a declarat Daniela Stanciu de la Fundaţia Carmistin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Ajut Eu » Dulăpiorul cu Jucării merge mai departe. Donaţie de 7.300 de euro pentru proiectul început de mama Arianei