Antena Meniu Search
x

Alegeri locale. Lista candidaților din județul Bistrița-Năsăud. Cine vrea primăria în marile orașe

Alegerile locale din Județul Bistrița-Năsăud vor avea loc pe 27 septembrie, când locuitorii din toate satele și orașele își vor alege primarii, consilierii și președintele Consiliului Județean. Trecem în revistă pe Observatornews.ro candidații din cele mai mari orașe ale județului: Bistrița, Beclean, Năsăud și Sângeorz-Băi.

De Cornel Preda la 25.09.2020, 16:04
Alegeri locale. Lista candidaților din județul Bistrița-Năsăud
Lista candidaților din județul Bistrița-Năsăud - iStock / Getty Images
 • Alegerile locale au loc pe 27 septembrie în județul Bistrița-Năsăud
 • Locuitorii din județul Bistrița-Năsăud vor vota pe cine vor primar, consilier local, consilier județean și președinte al Consiliului Județean

Județul Bistrița-Năsăud a intrat în atenția publică zilele acestea prin scandalul provocat de primarul din Sângeorz-Băi. 

Traian Ogâgău, primarul orașului Sângeorz-Băi, și-a filmat fetița dezbrăcată și în genunchi, în timp ce o certa.

Reprezentanții PNL din județ s-au lepădat de comportamentul primarului și spun că acesta nu mai este nici măcar membru de partid. 

Traian Ogâgău a câştigat primul său mandat de primar al oraşului Sângeorz-Băi în 2016, ca reprezentant al PNL.

La alegerile locale din acest an, Ogâgău candidează ca independent, după ce a fost nevoit să se suspende din PNL din cauza condamnărilor primite în două dosare penale, dar liberalii nu au nominalizat un alt candidat pentru Primăria oraşului Sângeorz-Băi.

Lista candidaților pentru Președinte Consiliu Județean

 • Silvia Galben - PMP
 • Emil Radu Moldovan - PSD (în funcție)
 • Silviu Rus - Partidul Ecologist Român
 • Mircea Taloș - PNȚ Maniu Mihalache
 • Nechita-Stelian Dolha - PNL

Lista candidaților pentru Primăria Bistrița

 • Ionuț Simionca - PMP
 • Cristian Niculae - PSD
 • Ioan Turc - PNL
 • Dumitru Ciobănică - Partidul Verde
 • Dumitru Vîrtic - PNȚ Maniu Mihalache
 • Georgică Toderașc - Alianța pentru Unirea Românilor
 • Georgeta Dobraniș - Partidul Oamenilor Liberi
 • Claudiu Roșu-Mareș - PPU-SL
 • Doris Rai - independent

Lista candidaților pentru Primăria Beclean

 • Ioan Cârcu - PMP
 • Bogdan Rusu - PNL
 • Nicolae Moldovan - PSD (primar în funcție)
 • Ilie Simon - Alianța pentru Unirea Românilor

Lista candidaților pentru Primăria Năsăud

 • Dorel Oltean - PMP
 • Nicolae Romocea - PSD (primar în funcție)
 • Dorin Vlașin - PNL

Lista candidaților pentru Primăria Sângeorz-Băi

 • Vasile Suciu - PSD
 • Leon Strugar - USR
 • Traian Ogâgău - independent (primar în funcție din partea PNL)
Citește și:

Unde trebuie să votezi la alegerile locale?

Românii care nu știu unde trebuie să voteze la alegerile locale din 27 septembrie 2020 pot afla aceste informații de pe Registrul Electoral.

Registrul electoral este un sistem informatic național de înregistrare și actualizare a datelor de identificare ale cetățenilor români cu drept de vot și a informațiilor privind arondarea acestora pe secții de votare.

Pe Registrulelectoral.ro poți afla secția de votare la care ești arondat. Pentru a vedea acest lucru trebuie să introduceți următoarele date:

 • CNP - codul numeric personal
 • Numele de familie
 • Codul de verificare pe care îl vedeți pe site
Citește și:

Alegeri locale. Câți români pot vota

Autoritatea Electorală Permanentă a anunțat că la data de 25 august 2020 numărul total de cetățeni români cu drept de vot era de 19.004.986, „cu 21.401 mai mulți față de ultima informare publică realizată pe această temă”.

Dintre aceștia trebuie menționat că doar 18.270.004 au domiciliul sau reședința în țară și pot participa la alegerile locale, iar 734.982 au domiciliul în străinătate și sunt posesori de pașaport CRDS.

La alegerile locale nu există liste suplimentare, iar alegătorii trebuie să își exprime opțiunea de vot în localitatea de reședință unde sunt arondați.

Reguli speciale la alegerile locale din 2020, din cauza Covid-19

Pregătirea alegerilor în condiții de pandemie este un test pe care autoritățile din România sunt nevoite să-l treacă. În doar câteva zile, românii sunt așteptați la urne, iar oficialii guvernului au luat mai multe măsuri de precauție pentru a garanta votul în siguranță și respectarea normelor de limitare a răspândirii noului coronavirus.

- accesul alegătorilor în sediul secției de votare se va face eșalonat spre a evita aglomerările din interiorul acestuia. Alegătorii sunt obligați să poarte masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, și să își dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secției de votare și la ieșirea din acesta;

- în situația în care se formează aglomerări la intrarea în sediile secțiilor de votare, personalul de pază va asigura distanțarea de minimum 1 metru între persoane; în această situație este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura.

Persoanele care prezintă un risc crescut de a dezvolta o formă gravă de COVID-19 (de exemplu, vârsta peste 65 de ani, persoane ce se declară cu diabet zaharat sau alte boli cronice, persoane cu imunitate deficitară) pot solicita acces prioritar în localul de vot.

Citește și:

Accesul va fi dispus de președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare prin măsuri organizatorice;

- distanțarea de minimum 1 metru poate fi asigurată și prin marcarea acesteia între persoanele ce așteaptă în curtea sau în fața sediului secției de votare. Este recomandabil ca și în curtea sau în fața sediului secției de votare alegătorii să poarte masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura;

- la intrarea în sediul secției de votare va fi organizat un filtru asigurat de către personalul tehnic al birourilor electorale ale secțiilor de votare desemnat, dotat cu termometru, materiale de protecție sanitară și flacon cu dezinfectant;

- alegătorii vor fi supuși un triaj observațional și vor fi termometrizați cu ajutorul unui termometru noncontact;

- dacă nu sunt evidențiate temperatură de peste 37,3ºC și/sau simptome respiratorii evidente (de exemplu, tuse, rinoree, dificultăți în respirație), alegătorul își va dezinfecta mâinile, va intra în sediul secției de votare, păstrând distanța de minimum 1 metru față de celelalte persoane și evitând atingerea pe cât posibil a suprafețelor;

- personalul tehnic al birourilor electorale ale secțiilor de votare desemnat se va asigura că alegătorii vor respecta distanțarea fizică, vor purta corect masca și nu se vor abate de la traseul indicat către localul de vot. În cazul în care un alegător nu dispune de mască de protecție, acestuia i se va pune la dispoziție o mască de protecție, pe care o va purta pe tot parcursul prezenței în interiorul sediului secției de votare și în localul de vot;

- după exprimarea votului, alegătorii nu vor staționa în interiorul localului de vot sau al sediului secției de votare și vor părăsi imediat sediul secției de votare urmând traseele indicate;

Pe cine vor vota românii la alegerile din 27 septembrie veți afla pe Observatornews.ro.

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Alegeri locale 2020 » Alegeri locale. Lista candidaților din județul Bistrița-Năsăud. Cine vrea primăria în marile orașe