Antena Meniu Search
x

Nicușor Dan închide Târgul de Crăciun al Primăriei și companiile municipale înființate de Firea

Primarul ales al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat care sunt primele măsuri pe care le va lua în calitatea de primar al Municipiului București.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 30.09.2020, 17:49

Nicușor Dan și Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, declarații după o întâlnire legată de bugetul Primăriei Capitalei
Nicușor Dan anunță primele măsuri ca primar general al Capitalei - captură video
  • Nicușor Dan a anunțat că va desființa companiile municipale
  • Primarul ales va opri și proiectul privind stimularea financiară a celor care donează sânge și plasmă

Nicușor Dan s-a întâlnit astăzi cu ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, pentru a discuta despre situația financiară a Primăriei Capitalei.

Nicușor Dan, despre Târgul de Crăciun

Primarul ales a declarat că nu vom mai avea târguri de Crăciun organizate de Primăria Capitalei. Conform lui Nicușor Dan, în visteria primăriei nu există bani pentru așa ceva. 

Nicușor Dan a lăsat totuși o urmă de speranță în privința târgurilor de Crăciun, spunând că pot să existe târguri private în acest sens.

Primele schimbări făcute de Nicușor Dan

Întrebat care va fi prima schimbare de când va prelua funcția de primar general, Nicușor Dan a declarat că aceasta va fi una simbolică și anume deschiderea către oameni.

„Primăria va fi a oamenilor și va avea porțile deschise pentru cetățeni”, a spus Nicușor Dan.

De asemenea, el a declarat că va demara procedurile pentru mai multe proiecte.

Nicușor Dan desființează companiile municipale și oprește proiectul privind donarea de plasmă

Primarul ales a mai spus că va da afară mulți oameni angajați direcți sau indirecți ai primăriei și că va desființa majoritatea companiilor municipale față de care consilierii generali ai USR-PLUS și PNL au protestat pe toată durata mandatului Gabrielei Firea.

Nicuşor Dan a mai declarat că proiectul privind stimularea financiară a celor care donează sânge şi plasmă este ilegal, astfel că el va fi stopat.

„În primul rând acele proiecte care sunt ilegale vor înceta. Proiectul privind stimulentul pentru donarea de plasmă este ilegal, pentru că şi în România şi în Uniunea Europeană, să-i stimulezi financiar pe cei care donează sânge este ilegal. De ce este această politică? Pentru că încurajezi astfel oameni care nu sunt neapărat sinceri şi pot să-i pună în pericol pe cei cărora le donează sânge. Din acest motiv, acest program va fi stopat şi bineînţeles vom încerca să stimulăm oamenii să doneze gratuit sânge, plasmă pentru vindecarea altor oameni”, a spus Nicuşor Dan, înaintea unei întâlniri cu ministrul Finanţelor.

Nicușor Dan despre termoficare

Întrebat dacă subvenţiile vor fi tăiate, el a răspuns: „Nu. Oriunde în lumea civilizată există o subvenţie pentru transportul public pentru că asta duce la o reducerea poluării. În ceea ce priveşte subvenţia pentru termie, nu poţi pune oamenii să plătească pierderile pe care tu singur, ca autoritate publică, le faci în reţea”.

Tot legat de termoficare, Nicușor Dan a declarat că, din momentul în care va prelua funcţia, va face un management de avarie în ceea ce priveşte situaţia reţelelor de termoficare, respectiv a căldurii şi apei calde din Bucureşti.

„Avem o problemă de urgenţă care vine iarna asta. După cum ştiţi, ELCEN a comunicat că, din cauză că nu s-au făcut reparaţii în cursul acestei veri, cantitatea de apă pe care ei trebuie să o introducă în reţea este de trei ori mai mare decât în 2016 şi se apropie de limita de la care nu se mai poate. (...) Deci noi trebuie să facem din momentul în care ajungem acolo un management de avarie. Asta înseamnă să avem pregătite materiale pentru intervenţii de urgenţă, să avem pregătite echipe pentru intervenţii de urgenţă şi să avem pregătite detectoare de avarii care să facă astfel încât oamenii să se ducă precis la locul unde este avaria şi în paralel să facem o eşalonare corectă a oamenilor care sunt afectaţi. Asta este ce putem face iarna asta”, a spus Nicuşor Dan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Alegeri locale 2020 » Nicușor Dan închide Târgul de Crăciun al Primăriei și companiile municipale înființate de Firea