Antena Meniu Search
x

Nikki Haley nu a reuşit să câştige alegerile republicane din Nevada, deşi nu a avut niciun contracandidat

Alegeri SUA 2024. Nouă lovitură pentru Nikki Haley, rămasă singurul contracandidat al lui Donald Trump. După ce a pierdut deja în faţa fostului preşedinte în Iowa şi New Hampshire,  nu a reuşit să câştige nici alegerile din Nevada deşi nu a avut niciun contracandidat

de Redactia Observator

la 07.02.2024, 12:31

Nikki Haley nu a reuşit să câştige alegerile republicane din Nevada, deşi nu a avut niciun contracandidat
Nikki Haley nu a reuşit să câştige alegerile republicane din Nevada, deşi nu a avut niciun contracandidat - Profimedia

Alegerile primare republicane desfăşurate marţi în statul american Nevada s-au încheiat fără un câştigător, deşi Nikki Haley nu avea practic niciun contracandidat, într-un scrutin rămas fără miză din cauza regulilor electorale stabilite de Partidul Republican, transmite AFP. Buletinele de vot purtând menţiunea "niciunul din aceşti candidaţi" au fost mai numeroase (61%) decât cele în favoarea lui Nikki Haley (32%), potrivit rezultatelor oficiale ale scrutinului. Donald Trump nu figura printre candidaţi.

Alegerile din Nevada încheiate fără un câştigător, deşi Haley nu avea contracandidat

Acest rezultat, chiar dacă nu are nicio consecinţă, constituie o nouă lovitură pentru Nikki Haley, rămasă singurul contracandidat al lui Trump şi care a pierdut deja în faţa fostului preşedinte în Iowa şi New Hampshire. De asemenea, ea pare prost plasată pentru a câştiga în statul său, Carolina de Sud, la sfârşitul lui februarie.

Primarele republicane din Nevada erau fără miză, date fiind regulile electorale complicate stabilite de partid. În fapt, ele nu serveau la alegerea celor 26 de delegaţi ai statului care vor participa în vară la desemnarea candidatului republican la Casa Albă. Aceşti delegaţi vor fi aleşi joi în cadrul unor caucusuri, adunări locale organizate în şcoli sau săli de sport, la care Nikki Haley nu participă şi la care Donald Trump este singurul candidat major.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Nikki Haley nu a reuşit să câştige alegerile republicane din Nevada, deşi nu a avut niciun contracandidat