Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Sondaj CURS pentru alegerile prezidențiale: Ciolacu 26%, Simion 17%. Cât au Ciucă, Geoană și Lasconi

Jocul lui Nicuşor Dan poate influenţa rezultatul alegerilor prezidenţiale. Referendumul ar putea scoate mai mulţi bucureşteni la urne, iar orice vot poate fi decisiv. Cel mai recent sondaj arată că patru candidaţi sunt despărţiţi de numai câteva procente. 

de Redactia Observator

la 18.10.2024 , 22:05

Marcel Ciolacu pare sigur de prezenţa în finala pentru Cotroceni. Actualul premier este cotat cu 26 la sută din opţiunile românilor în primul tur al alegerilor, programat pe 24 noiembrie.

Lupta pentru turul doi este extrem de strânsă. George Simion are un mic avans, fiind creditat cu 17% din voturi. Urmează, la egalitate, Mircea Geoană şi Nicolae Ciucă, ambii cu 15%, două procente în urma lui Simion. Un singur procent mai puţin are Elena Lasconi - 14%, în timp ce restul candidaţilor nu depăşesc 5%.

Sondaj CURS: PSD conduce în intențiile de vot

Vezi și

La alegerile parlamentare din 1 decembrie, PSD conduce cu 31% din intenţiile de vot. Şi aici, lupta pentru locul al doilea este strânsă. PNL este creditat cu 20% din sufragii, iar AUR cu 18%. Urmează USR, cu 15% din opţiuni. Partidul Dianei Şoşoacă adună 7% din intenţiile de vot.

Sondajul a fost realizat de Centrul de sociologie urbană și regională CURS, între 11 şi 16 octombrie 2024, prin metoda CATI, pe un eșantion de 1006 persoane şi are o marjă de eroare de 3%.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Alegeri prezidenţiale 2024 » Sondaj CURS pentru alegerile prezidențiale: Ciolacu 26%, Simion 17%. Cât au Ciucă, Geoană și Lasconi