Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Nicușor Dan joacă tare în alegerile prezidențiale. A bătut palma cu PNL pentru referendum, dar refuză să spună pe cine susține în turul 2

Nicuşor Dan joacă tare în alegerile prezidenţiale. Vrea să facă referendum pentru bugetul Capitalei în aceeşi zi cu scrutinul pentru Cotroceni. PNL şi-a dat sprijinul pentru organizarea acestui referendum, întrebarea e dacă şi PSD îşi va da acordul final. 

de Antuanela Raileanu

la 18.10.2024 , 19:42

Nicuşor Dan a bătut palma cu liberalii pentru organizarea referendumului. Edilul însă a refuzat să spună pe cine va susţine la prezidenţiale. "Nu am luat o decizie fermă cu privire la susținere pentru turul întâi, o să vedem în turul doi", a declarat Nicușor Dan. "PNL va depune un proiect de modificare a legii astfel încât, inclusiv referendumul local, să poată fi desfășurat în cadrul oricărui fel de alegeri", a declarat Nicolae Ciucă.

Nicuşor Dan vrea referendum cu două întrebări: dacă bucureştenii sunt de acord ca taxele şi impozitele locale de la cele şase sectoare să fie colectate într-un singur cont şi împărţite, apoi, primăriilor de Consiliul General, şi dacă locuitorii Capitalei sunt de acord să emită doar primarul general autorizaţii de construcţie pentru tot oraşul. 

Referendumul local propus de Nicușor Dan ar putea avea loc pe data de 24 noiembrie, odată cu primul tur al alegerilor prezidențiale, în aceleași secții de vot, cu resursele puse la dispoziție de către Autoritatea Electorală Permanentă. O altă variantă e ca acesta să fie organizat tot atunci în secții separate de vot. În această situație, Primăria Capitalei va suporta costurile.

Vezi și

Organizat separat de alegerile prezidenţiale, referendumul ar costa până la 10 milioane de lei, estimează Nicuşor Dan

Pe acelaşi subiect

"Eu nu am niciun fel de problemă pe partea de urbanism, va urma o analiză foarte clară privind competențele pe care le au sectoarele și competențele pe care le are primarul general", a spus Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

"Cred că era mai simplu să întrebe dacă desființăm sau nu... cum spunea doamna Clotilde după ce a pierdut alegerile, mai bine desființăm sectoarele, cumva să moară și capra vecinului. Colegii mei din Consiliul General vor veni și ei cu o întrebare legată de prevenția consumului de droguri în școli", a spus Marcel Ciolacu.

Consiliul General al Capitalei va decide luni, prin vot, dacă va fi organizat referendumul cerut de Nicuşor Dan. 

Antuanela Raileanu Like

Lumea politică este complicată, o zi nu seamănă cu alta. Știu că e complicată, văd asta "la firul ierbii". Și voi știți că e complicată, o simțiți prin toate deciziile care vă afectează.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Ştiri politice » Nicușor Dan joacă tare în alegerile prezidențiale. A bătut palma cu PNL pentru referendum, dar refuză să spună pe cine susține în turul 2