Blue Air are două variante pentru pasageri, după ce a anulat zborurile din România. Mulţi au primit vestea la poarta de îmbarcare
Decizia Blue Air, care a anunţat marţi că suspendă zborurile din România până luni, 12 septembrie 2022, a provocat haos pe aeroporturile din ţară. Oamenii au fost informați că nu mai pot zbura spre destinațiile dorite, iar acum nu mai ştiu încotro să o apuce, dar nici ce soluţii au la dispoziţie. În această seară Aeroportul Otopeni a arătat ca un mare furnicar al disperării. Premierul Nicolae Ciucă a declarat că 3.000 de persoane sunt afectate de anularea zborurilor Blue Air. Între timp, ministrul Mediului cere companiei să reia zborurile imediat, întrucât "blocarea conturilor nu justifică suspendarea curselor".
De Greta Neagu la 06.09.2022, 19:29"Scandalul" Blue Air continuă."Situaţia este extrem de tensionată pe Aeroportul Henri Coandă, cel mai mare din ţara noastră. Peste 1.000 de pasageri sunt afectaţi, în momentul de faţă, de cele şapte anulări de zboruri de care oamenii au aflat, practic, în timp real. Sunt discuţii aprinse între pasageri şi reprezentanţii companiei aeriene Blue Air. Sunt prezenţi şi oamenii legii, care încearcă să liniştească apele. Oamenii spun că nu au primit niciun fel de explicaţii şi că au aflat la poarta de îmbarcare despre această situaţie", arată Greta Neagu, reporter Observator.
Zboruri anulate Blue Air. Ce variante au pasagerii blocaţi în aeroport
"Oamenii au primit două variante, fie li se returnează banii, fie li se reprogramează zborul. Unii dintre ei spun că nu găsesc în momentul de faţă o variantă pentru rezolvarea situaţiei prin care trec. Sunt persoane cu dizabilităţi, mame cu copii în braţe", spune Greta Neagu, reporter Observator.
Totul s-a petrecut din cauza unei propriri pe conturile Blue Air de către Ministerul Mediului. Operatorul a anunţat marţi, în jurul prânzului, că nu îşi mai poate permite costurile curente necesare pentru operarea zborurilor şi că sistează toate cursele aeriene până luni, 12 septembrie. În momentul de faţă, compania se află în procedura de concordat preventiv - un mecanism prin care încearcă să se prevină insolvenţa.