Antena Meniu Search
x

Video Modernizare la Aeroportul Otopeni. Șoferii vor putea plăti parcarea cu cardul, în baza numărului de înmatriculare

Aeroportul Otopeni vine la zi cu tehnologia. De azi, şoferii care parchează aici vor putea face plata cu cardul, direct la ieşire, în baza numărului de înmatriculare. Şi, în curând, vor putea achita parcarea şi prin SMS. 

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 01.09.2022, 20:14

Vezi și

Azi, 01.09.2022, a fost operaționalizat noul sistem de parcare de la Aeroportul Internațional Henri Coandă București aferent parcărilor Plecări și Termen lung. Astfel, utilizatorii acestor parcări au la dispoziție un sistem modern cu eliberatoare / cititoare de tichete de parcare, care include și POS, precum și funcția LPR de recunoaștere a numărului de înmatriculare.

Modernizarea parcărilor de la AIHCB face obiectul programului de investiții "Modernizare Sistem Parcări AIHCB", început pe 15.05.2021, și care este prevăzut a se încheia în iunie 2023. În prezent, programul de investiții este finalizat în proporție de 85%. Valoarea contractului de proiectare și execuție încheiat cu  ALTIMATE SA are valoarea de 3.042.488,34 euro (fără TVA).

La finalizarea proiectului, plata parcării va putea fi efectuată și printr-o aplicație mobilă, precum și prin SMS. În prezent, parcarea poate fi achitată cu numerar sau card bancar, fie la unul dintre cele 16 automate de plată instalate în parcările Sosiri, Plecări și Termen Lung, fie la cele 2 puncte de încasare cu operator (amplasate în Terminalul Plecări Extindere și pe culoarul de legătură dintre Plecări și Sosiri), precum și, cu cardul, direct la POS-urile de la terminalele de ieșire din parcări.

Precizăm că în luna decembrie 2021 a fost operaționalizat sistemul de parcare aferent Parcării Sosiri.

Aeroportul Internațional Henri Coandă București dispune în prezent de un număr de 1793 locuri de parcare publică, repartizate în Parcare Plecări (437 locuri), Parcare Sosiri (588 locuri), Parcări Termen lung (768 locuri), a transmis Serviciul de Comunicare al CNAB.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie de vreun medicament, pe care nu l-aţi găsit în farmacii în ultima perioadă?

Observator » Evenimente » Modernizare la Aeroportul Otopeni. Șoferii vor putea plăti parcarea cu cardul, în baza numărului de înmatriculare