Cum să preparăm Cacio e Pepe, o reţetă tradiţională din centrul Italiei
Pătrundem în fascinanta şi inepuizabila bucătărie italienească. Şi vom descoperi un preparat care se pregăteşte încă din vremea romanilor. În ţara noastră în schimb a ajuns de puţin timp. Deşi reţeta este una extrem de simplă.
De Andreea Gherasim la 27.10.2021, 16:26- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
Hai să amestecăm cu brânza pecorino şi nu adăugăm deloc unt. Reţeta include brânză Pecorino, piper şi spaghete. Într-o tigaie care trebuie să fie încinsă adăugăm ulei de măsline extravirgin şi adăugăm o notă de lime.
Lăsăm să se încălzească puţin şi apoi adăugăm pastele. Strecurăm pastele. Adăugăm crema de brânză pecorino. Odată ce pastele s-au amestecat cu pecorino, adăugăm sosul mignonette cu piper din abundenţă
Acestea sunt pastele noastre Cacio e Pepe tradiţionale. Să ornăm cu puţin sos deasupra.
Şi gata! Preparatul nostru este gata.