Cum să prepari tartarul de vită
Tartarul de vită este un preparat extrem de iubit în restaurantele de fine dining. Reţeta acestei delicatese se poate pune în practică foarte uşor şi acasă. Cel mai important secret pentru un preparat reuşit este să luaţi carnea dintr-o sursă sigură.
De Andreea Gherasim la 28.01.2022, 13:52- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
Chef Cristiano: Este un preparat care se gustă peste tot în lume. Originea lui este, probabil, Franţa, dar gândiţi-vă că există tartar şi în Etiopia. Să începem tartarul clasic, ba chiar să vorbim despre el.
Deci tăiem carnea, o tocăm... Începem încet, încet pentru că vom avea nevoie de degetele noastre.
Începeţi prin a o tăia în cuburi din ce în ce mai mici şi atunci când ajungem în punctul în care bucăţile de carne sunt din ce în ce mai mici, atunci folosim greutatea cuţitului pentru a face carnea să spunem mai omogenă. Fără să ne agităm, cu calm, vom tăia. Punem carnea într-un castron, adăugăm muştar granulat, amestecăm delicat, fără să ne grăbim. Punem nişte Worchestershire, câteva picături, pentru că este foarte puternic. Odată ce este asezonat cu aceste două elemente, spargem un ou şi separăm albuşul de gălbenuş.
În acest moment, punem puţină sare, doar pe carne. Nu am adăugat sare înainte pentru că sare face carnea să elibereze lichide preţioase. Folosind acum mâinile voastre de aur îl aşezaţi pe farfurie şi modelaţi o mică scobitură în mijlocul cărnii pe care aţi tocat-o manual şi puneţi în scobitură gălbenuşul de ou cud. Tăiaţi nişte felii de lămâie pentru a le stoarce ulterior iar la final, când eşti la masă, înainte să începi să mănânci, pui nişte picături de lămâie doar pe carne.