Cum se prepară salata de icre de crap. Sfaturi şi secrete de la Nina Rus, preferata lui Chef Scărlătescu
Tot mai multe produse tradiționale sunt recunoscute și certificate la nivel național și internațional. Nina Rus, fostă concurentă a concursului Chefi la cuțite, a pus Bistrița-Năsăud pe harta gastronomică a lumii. Salata sa de icre de crap este recunoscută acum la nivel european.
De Redactia Observator la 10.10.2021, 09:04Nina Rus, preferata lui chef Scărlătescu, spune că respectă cu sfințenie rețeta pe care o știe de la bunica sa. Ingredientul special - un strop de suflet.
Nina Rus, chef bucătar: Se folosesc foarte puţine ingrediente, ingrediente naturale şi de foarte bună calitate. Icre de crap românesc, voi adăuga şi icre de păstrăv, pentru că sunt foarte, foarte sănătoase, voi adăuga puţină zeamă de lămâie şi voi începe să amestec... Bobiţele de icre au rămas întregi, iar ea are o textură superbă.
Ajutor de nădejde îi este soțul, care de la primele ore ale dimineții până noaptea târziu are grijă de păstrăvăria pe care o dețin.
Gabi Rus, soţul Ninei Rus: E apă naturală, apă direct din râu, fără oxigen, fără alţi hormoni de creştere... Calitatea peştelui e cu mult mai bună.
Despre minunata salată de icre crap au auzit și inițiatorii unui proiect educațional internațional. Motiv pentru care au adus la pensiunea de pe Valea Sălăuței elevi și dascăli din patru țări: Grecia, Italia, Spania și Polonia.
Silvia Samaniego, profesoară: Această zonă este în mijlocul munţilor, încărcată de aer curat şi sunt foarte încântată să fiu aici. Oamenii sunt foarte drăguţi şi descoperim cultura voastră, tradiţiile, mâncarea, care este minunată.
Turist: Icrele au fost foarte bune! Excelente şi gustoase!
Şi păstrăvul afumat este la loc de cinste aici. Și acesta este preparat doar după rețete specifice zonei. Nina Rus a concurat la multe competiţii cu specific culinar, însă cea mai importantă pentru ea rămâne participarea la Olimpiada Mondială de Gastronomie din 2020, ce a avut loc în Stuttgart.