Bucătari din patru ţări, participanţi într-un concurs culinar în Harghita
Şase bucătari iscusiţi, din patru ţări, au pregătit cele mai delicioase specialităţi din zonele lor.
Îmbiaţi de mirosurile apetisante, pofticioşii n-au stat mult pe gânduri. Au gustat din mai toate delicatesele şi le-au dat note bucătarilor.
Încă de la primele ore ale dimineţii, meşterii bucătari au încins ceaunele. Cele mai căutate delicatese au fost cele preparate din carne de porc, căprioară sau berbecuţ.
Robert Andras: organizator: Scopul nostru este este acela de a prezenta comunităţii şi lumii care vine aici, bucătăria naţiunilor. Să guste lucruri din zonă, dar făcute de meşteri bucătari renumiţi.
Şase bucătari din Turcia, Ungaria, Armenia şi România au venit să-și demonstreze abilitățile culinare.
De la clasica tocăniţă din diferite tipuri de carne, la cușcuș şi până la celebra mămăligă românească, toate au fost devorate de localnici şi turişti.
- Un hotelier de pe litoral a postat un anunț de angajare, însă nu a primit răspunsurile pe care le-ar fi...
- Sute de elevi din Prahova şi-au etalat măiestria în arta gastronomiei. Diplomele obţinute îi vor ajuta în carieră
- România şi Ungaria s-au duelat în prepararea gulaşului, la Sibiu. Care sunt ingredientele secrete folosite de...
Yildiz Nassan: bucătar: Este o mâncare turcească, pentru că este făcută din legume şi carne de berbec.
Benedek Arpad: bucătar: Este o mâncare secuiască. Este făcută cu carne de porc şi condimentată cu foi de dafini.
Întrecerea bucătarilor din patru ţări
Pal Gabor, bucătar: Am pregătit o tocană din căprioară. Bineînţeles am pus şi puţine ciuperci în ea.
Zakarias Istvan, bucătar armean: Am adus o mâncare specific armenească. Din carne de capră.
Adrian Barticel: bucătar român: O tocană de ardei copt, cu mămăliguţă la grătar şi cotlet la grătar, specific din partea Moldovei.
Atraşi de mirosurile îmbietoare ale preparatelor cu specific internaţional, muşteriii n-au lăsat nimic în farfurii.
Participant: Am ales tocăniţă din carne de vânătoare. E foarte gustoasă. Preparată după reţetele tradiţionale vânătoreşti.
- N-am mâncat niciodată aşa ceva. Dar e foarte bun la gust, are ceva special, ceva deosebit.
- Am ales mâncarea românească. Era un rând destul de lung şi eram sigură că este foarte delicioasă.
Pofticioşii au putut cumpăra mâncare cu ajutorul unor jetoane achiziţionate de la organizatori.