Antena Meniu Search
x

Video Sute de elevi din Prahova şi-au etalat măiestria în arta gastronomiei. Diplomele obţinute îi vor ajuta în carieră

Sunt încă pe băncile şcolii, dar visează să ajungă bucătari şi cofetari de succes.Vorbim despre sute de elevi din Prahova care au gătit mai multe feluri de mâncare şi au putut să-şi etaleze măiestria în arta gastronomiei în cadrul concursului Arta în Bucătărie.  

de Cristi Georgescu

la 29.06.2022, 09:01

Vezi și

Elevi de la două licee din Prahova, împărţiţi în cinci echipe, şi-au pus şorţurile şi au trecut la treabă, decişi să impresioneze. Au avut de preparat un fel principal şi un desert, iar fiecare reţetă le-a scos în evidenţă originalitatea. Viitorii bucătari s-au prezentat în faţa juriului cu reţete nu doar gustoase, ci şi sănătoase.

Diplomele obţinute îi vor ajuta în carieră

Participant: Sunt puţine emoţii, dar până la urmă vor trece toate. Noi facem piept de pui cu bacon si mozzarela şi cu cartofi nature. 

Participantă: Aveam mari emoţii. Este primul nostru concurs, dar este ok. Facem un diplomat cu glazură gurmand, de ciocolată varmolla. Este o prăjitură reinterpretată. 

Pe acelaşi subiect

Cei mai iscusiţi au ţinut să-şi demonstreze talentul în bucătărie şi au pregătit bunătăţi de tot felul, pe care le-au prezentat în faţa juriului.

Nela Dragomir, preşedinte juriu: Consumatorul, atunci când se uită la un aliment să-i placă, să-l aprecieze din punct de vedere cromatic.

Maeştrii juraţi nu au fost deloc indulgenți, iar micile detalii de plaiting şi de gust au fost cele care au făcut diferenţa. 

Nela Dragomir, preşedinte juriu: Un aliment nu trebuie doar să sature, ci trebuie să fie sănătos, să îi aducă un plus, valoare într-un fel sau altul.

Peste 180 de elevi au participat la concurs, iar scopul a fost acela de a-i pregăti şi integra în programe de învățare, la locul de munca. 

Daniela Berezoiu, membru juriu: Astfel de evenimente sunt necesare pentru tinerii noștri, deoarece ei se dezvoltă astfel. 

Ioana Ştefan Brebene: Prin astfel de proiecte încercăm să le dăm ocazia să ia legătura cu angajatorii. 

La finalul concursului participanţii au primit diplome, care le vor folosi în carieră.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Sute de elevi din Prahova şi-au etalat măiestria în arta gastronomiei. Diplomele obţinute îi vor ajuta în carieră