Antena LIVE

Curs valutar

Video

Capitala, pași mici către colectarea selectivă a deșeurilor. Primarul Sectorului 3 vrea să recicleze toate gunoaiele produse de bucureșteni

Primăria Sectorului 3 vrea să se ocupe de reciclarea tuturor deşeurilor produse de Capitală. Totul este prevăzut într-un proiect de Consiliu Local. Deşeurile ar urma să fie tratate la staţia de sortare a primăriei de sector, doar că acum este închisă. Primarul Robert Negoiţă îşi propune, însă, să mute staţia de sortare pe care primăria o deţine pe un teren mai mare din afara Capitalei.

De la 15.06.2022, 20:19

Peste 500.000 de tone de deşeuri ar urma să gestioneze o singură staţie de sortare a Primăriei Sectorului 3.  Adică toate deşeurile reciclabile produse de Bucureşti. Cel puţin, asta îşi doreşte primarul Robert Negoiţă. Edilul are în plan investiţii serioase într-o staţie de sortare cu o capacitate suficient de mare pentru a prelucra tot gunoiul produs de locuitorii oraşului. Nu ar fi prima staţie construită de primăria de sector.

Andreea Milea, reporter Observator: "În 2019, primăria Sectorului 3 a investit 11 milioane de euro în staţia de sortare din Ilfov. În urma sesizărilor venite din partea oamenilor care locuiesc în zona şi după amenzi în valoare de aproape jumătate de milion de lei din partea Gărzii de Mediu, autorizaţia de funcţionare a fost suspendată şi staţia de sortare închisă."

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: "S-a închis. O relocăm, o relocăm. Unde? În afara oraşului, să fie departe de locuinţe."

Dan Ceauşescu, director firmă de salubritate: "Ar fi o investiţie mamut şi care ia mult timp de execuţie. Deci nu o văd fezabilă."

Pe acelaşi subiect

Primăria de sector vrea să preia atribuţiile Primăriei Capitalei

Robert Negoiţă, primarul Sectorului 3: "Avem mult de suferit din cauza faptului că aceste atribuţii erau la primăria Capitalei, iar in ultimii 20 de ani PMB nu a făcut nimic să se achite de atribuţiile legale pe care le avea şi noi am ajuns în situaţia în care suntem astăzi. Una foarte grea, foarte dificilă."

Astăzi, primarii de sector, împreună cu prefectul Capitalei şi primarul general, au discutat despre problema deşeurilor. Deşi a fost deranjat de prezenţa jurnaliştilor la primărie, Nicuşor Dan a vorbit, în cele din urmă, despre iniţiativa edilului de la Sectorul 3: "Numai de dumneavoastră nu aveam chef. Haideţi! Asta nu poate să însemne o obligaţie pentru Sectorul 1 sau Sectorul 2 să ducă deşeurile la sortat la el. Fiecare primarie de sector are un operator de salubritate şi fiecare se duce către unul din ce 14 operatori de sortare."

Lipsa stațiilor de sortare, o problemă pentru Capitală

Dan Ceauşescu: "În momentul acesta funcţionează două: cea din Sectorul 6 şi cea din Dragomireşti. Ştiu că Ecosud şi-au făcut şi ei o staţie de sortare."

Tarifele de sortare sunt intre 350 de lei si 650 de lei pe tona de gunoi. Pentru depozitare în groapa Vidra, firma care deține monopolul percepe un tarif de 300 de lei pe tonă. Prea mult, spune prefectul.

Toni Greblă, prefectul Capitalei: "Mâine voi solicita instituțiilor abilitate ale statului să facă o verificare cu privire la elementele care compun prețul de cost al gunoiului. Instituția statului va verifica dacă prețul pe care îl percepe operatorul în prezent, corespunde cu cheltuiala lui reală."

În continuare, Capitala are probleme cu colectarea selectivă. Cel mai mult se sortează în Sectorul 6. Anul trecut, la groapa de gunoi a ajuns cu 37% mai puţin gunoi produs de Sectorul 6, urmat de Sectorul 1, cu o reducere a gunoiului dus la depozit de 35%. În paralel, Sectoarele 2 şi 4 au redus cantitatea de gunoi nereciclabil cu doar 4%.

Toni Greblă, prefectul Capitalei: "Problema deşeurilor în municipiul Bucureşti este legată, în primul rând de obligativitatea colectării separate a deşeurilor. Pentru ca la groapa de gunoi să ajungă doar acele deşeuri care nu au nicio utilitate în ceea ce priveşte recuperarea, reciclarea. Vom căuta să facem operaţională această asociaţie de dezvoltare intracomunitară pentru ca să se conecteze la nivelul Bucureştiului şi să se depoziteze pe de-o parte selectiv, iar pe de altă parte pe niște prevederi legale foarte clare și la costuri rezonabile."

Andreea Milea

Am început cu muzica, am continuat cu dansul şi am ales jurnalismul. Ce au în comun? Zilnic găseşti ceva nou. Cât de mult înseamnă un cuvânt, un moment sau 10 secunde înainte de live. ...

bucuresti gunoi reciclare sectorul 3 robert negoita nicusor dan
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Cele două orașe din România care nu se suportă deloc. Nici nu vor să audă...
Fanatik.ro
Publicat 20.09.2024
Mormântul unui copil vampir, descoperit în Polonia
spotmedia.ro
Publicat 19.09.2024
Patru ZODII vor încheia această lună în forță. Nativii acestora au parte de...
Gandul
Publicat 20.09.2024
Mesajul operațiunii anti-Hezbollah: „oriunde crezi că ești în siguranță,...
Adevărul
Publicat 20.09.2024
Lora și Ionuț Ghenu s-au căsătorit civil. Cum a arătat cântăreața în ziua...
A1
Publicat 19.09.2024
Horoscopul zilei de 21 septembrie 2024. Gemenii trebuie să se desprindă de...
CaTine
Publicat 20.09.2024
Irinel Columbeanu și-a găsit liniștea alături de o altă femeie! Cine îi...
spynews.ro
Publicat 20.09.2024
Logodnica titularului de la Rapid a venit din Australia în România şi a trăit...
GSP
Publicat 17.09.2024
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc...
Click.ro
Publicat 20.09.2024
Dispozitivul Neuralink care ar putea reda vederea oamenilor, chiar dacă și-au...
Useit
Publicat 20.09.2024
Opincile tradiționale, moda anului! Gemenele Suzana și Daciana Vlad îmbină...
Money.ro
Publicat 28.06.2024
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum...
Redacţia.ro
Publicat 20.09.2024
„Colonelul zis «Tigrul» s-a îmbătat și a trimis zeci de oameni la moarte,...
libertatea.ro
Publicat 20.09.2024
Christina Aguilera sărbătorește 25 de ani de la debutul primului ei album cu o...
ZU
Publicat 20.09.2024
Ruladă cu gem de căpșuni. Un desert simplu, delicios și aspectuos
Hello taste
Publicat 20.09.2024
13 lucruri pe care trebuie să le știi despre pielea bebelușului tău
Deparinti
Publicat 20.09.2024
Cum se derulează lucrările la Autostrada București-Brașov. Cătălin Drulă,...
ziare.com
Publicat 20.09.2024
Fiica faimoasei Adamari López este model la vârsta de 9 ani. Alaïa a îmbrăcat...
Happy
Publicat 20.09.2024
Ce include o dietă sănătoasă. Alimentele de care ai nevoie în fiecare...
Medicool
Publicat 20.09.2024
"Spun de trei ani! Asta e problema la Rapid". Daniel Pancu a intervenit şi a...
orangesport.ro
Publicat 19.09.2024