Antena LIVE

Curs valutar

Vremea în Grecia în luna august. Care sunt cele mai răcoroase insule şi cum este apa mării Mediterane

An de an, românii aleg să-şi petreacă zilele de concediu de anul acesta în Grecia. Numărul turiştilor a crescut atât de mult, încât l-a depăşit pe cel al localnicilor în unele zone din însorita Eladă. Iată, care sunt cele mai răcoroase insule şi cum este apa mării Mediterane. 

De la 02.08.2024, 20:28
WhatsApp
Vremea în Grecia în luna august Profimedia

Românii s-au obişnuit, tot mai des, să-şi petreacă vacanţa peste hotare. Iar una dintre destinaţiile preferate este Grecia, românii alegând staţiuni din această ţară din mai multe motive.

Vorbim, în general, despre preţuri relativ scăzute, condiţii bune şi foarte bune, un raport foarte bun între calitate şi preţ, dar şi perspectiva de a descoperi senzaţii noi, indiferent că vorbim despre senzaţii culinare sau de altă natură.

Alexandroupoli, staţiunea din Grecia cea mai apropiată de România

Unul dintre motivele pentru care românii decid să-şi facă vacanţa în Grecia este distanţa relativ scurtă pe care o au de parcurs cu maşina. Vorbim, în principiu, de un drum care, cu un mic efort, poate fi parcurs chiar într-o singură zi.

Pe acelaşi subiect

Asta pentru că, în mod concret, putem spune că Alexandroupoli este staţiunea din Grecia cea mai apropiată din Bucureşti. Este o staţiune situată la circa 450 de kilometri de Bucureşti, în linie dreaptă, sau la circa 550 de kilometri, din punctul de vedere al traseului auto pe care îl parcurgem. Asta înseamnă un drum pe care îl putem parcurge în circa opt ore, dacă nu exagerăm cu viteza şi nu ne expunem riscului de a încasa amenzi.

Alte staţiuni din Grecia foarte aproape de România

Cele mai multe dintre staţiunile de pe litoralul grecesc sunt situate la circa 500-750 de kilometri de Bucureşti. Dintre cele mai renumite staţiuni amintim Kavala, care este situată la circa 550 de kilometri de Bucureşti, ori Paralika Katerini şi Halkidiki, ambele situate la circa 750 de kilometri de Bucureşti.

În general vorbim despre staţiuni în care, cu un mic efort, se poate ajunge într-o singură zi, dar chiar şi aşa românii trebuie să-şi rupă o parte din timpul de vacanţă pentru a parcurge drumul spre Grecia dus-întors.

Ce temperatură are apa mării în Grecia în lunile august

Turiștii se întreabă adesea care este temperatura apei înainte să ajungă, iar acest lucru poate fi verificat în timp real pe site-urile de profil, pentru toate regiunile Greciei.

În luna lui "Gustar" în Grecia condițiile de scăldat sunt diferite, în funcție de oraș. În luna august în Atena, Rodos, Skiathos, Salonic, Zante, Alonissos, Gregolimano, Insula Hydra, Kalamata și Kavala, scăldatul este ideal. Cu o temperatură ce ajunge până la 28.3°C maximum și 26.4°C, în medie, este mai agreabil să intrați în apă.

În privința Insulei Corfu, Kos, Insulele Ciclade ale Greciei, Mykonos, Paros, Samos, Santorini, Antiparos, Chios și Karpathos, scăldatul în luna august este plăcut acolo. Apa mării are, în medie, 25.5°C (min: 23.7°C/max: 27.8°C) și vă permite, în general, să vă petreceți, fără prea multe griji, timpul în apă.

În luna septembrie, ajunge la peste 28 de grade

În luna lui "Răpciune" în Grecia condițiile de scăldat sunt diferite, în funcție de oraș. Aveți mai jos detaliile:

În luna septembrie în Rodos și Zante, scăldatul este ideal. Cu o temperatură ce ajunge până la 28.7°C maximum și 26.6°C, în medie, este mai agreabil să intrați în apă şi să rămâneți acolo.

În privința capitalei Atena, Insula Corfu, Kos, Insulele Ciclade ale Greciei, Mykonos, Paros, Samos, Santorini, Skiathos, Salonic, Alonissos, Antiparos, Chios, Gregolimano, Insula Hydra, Kalamata, Karpathos și Kavala, scăldatul în luna septembrie este plăcut acolo. Apa mării are, în medie, 24.9°C (min: 23.7°C/max: 26.3°C) și vă permite, în general, să vă petreceți, fără prea multe griji, timpul în apă.

Ce caracteristici are climatul mediteranean

Clima mediteraneană sau clima subtropicală este un tip de climă similar cu clima bazinului Mării Mediterane. În afara regiunilor din zona Mediteranei, acest tip de climă predomină în unele zone din vestul Americii de Nord, vestul și sudul Australiei și în vestul Africii de Sud, precum și în centrul statului sud-american Chile.

Clima mediteraneană se caracterizează prin veri calde și uscate și ierni blânde și umede, vara precipitații puține, iarna mai puține precipitații față de climatul temperat-oceanic, vânturile care bat se numesc: mistral, sirocco și bora; vegetație mediteraneană, veșnic verde, formată din citrice, arbori scunzi, precum stejarul veșnic verde, stejarul de plută, pinul de Alep, pinul maritim etc.

Din cauza defrișării aici s-au format diferite vegetații ca maquis și gariga formate din arbuști mici și tufe ce secretă substanțe aromate, plante mirositoare și stejari pitici. Animalele caracteristice sunt: șacalul, scorpionul, broasca țestoasă și magotul.

În țările mediteraneene domină relieful înalt format din munți tineri ca: Pirineii, Alpii, Apeninii, Munții Pindului, Munții Carpați. Solurile specifice sunt solurile calcaroase, solurile galbene și roșii. Este o regiune care are încă vulcani activi, precum Etna şi Vezuviu. Cutremurele sunt dese. Populația este adunată lângă râuri și fluvii din cauza secetei. Cele mai importante resurse naturale sunt: fier, cupru, plumb, uraniu, mercur, zinc, bauxită, crom, cărbunii superiori, etc.

Anticiclonul Cerberus "topeşte" ţările din bazinul Mării Mediterane. Italia, Spania şi Grecia, toropite de temperaturi de peste 40 de grade.  După ploi torenţiale şi inundaţii masive, ţările din bazinul Mării Mediterane sunt martorele unui val de căldură fără precedent. Anticiclonul Cerberus aduce temperaturi de Infern: peste 40 de grade Celsius în Spania, Italia, Grecia şi Turcia. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

vremea grecia vreme august grecia vreme mare concediu vacanta
Întrebarea zilei
Aţi fost vreodată victima unei înşelătorii pe WhatsApp?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Singura propoziție din limba română care se citește la fel din ambele capete....
Fanatik.ro
Publicat 16.02.2025
Momentul în care un canoist a fost prins în gură și apoi scuipat de o balenă...
spotmedia.ro
Publicat 14.02.2025
Zelenski: Rusia se pregătește să trimită 100.000 de soldați în Belarus,...
spotmedia.ro
Publicat 13.02.2025
Iluzie optică virală | În această imagine sunt 4 lei, nu doar 2. Găsiți-i pe...
Gandul
Publicat 16.02.2025
Care este probabilitatea ca asteroidul Bennu să lovească Pământul şi să...
Adevărul
Publicat 16.02.2025
Laurențiu Reghecampf a cerut-o în căsătorie Corina Caciuc! Cum a reacționat...
A1
Publicat 16.02.2025
Horoscopul zilei de 17 februarie 2025. Racii sunt sfătuiți să gândească...
CaTine
Publicat 16.02.2025
Ce ținute poartă Alexandru Papadopol și Cristiana Luca la nunta lor! Actorul...
spynews.ro
Publicat 14.02.2025
Începe procesul Simonei Halep la New York! Avocații româncei au obținut o...
GSP
Publicat 11.02.2025
Care sunt cele mai „inutile” facultăți din România. Cu greu îți găsești...
Click.ro
Publicat 15.02.2025
Singurul mamifer cu sânge rece a uimit experții. Creatura neobișnuită a...
Useit
Publicat 16.02.2025
O celebră influenceriță a murit la doar 28 de ani. Fanii, în stare de șoc
Redacţia.ro
Publicat 13.02.2025
Schema banală prin care contabila și casiera au furat 360.000 de lei din bugetul...
libertatea.ro
Publicat 16.02.2025
Sam Asghari a vorbit despre relația lui cu Britney Spears. Cei doi s-au cunoscut...
ZU
Publicat 16.02.2025
Rulouri de pui cu mozzarella, șuncă și ceapă verde
Hello taste
Publicat 12.02.2025
Cum să sprijini copilul prin validarea emoțiilor sale
Deparinti
Publicat 15.02.2025
Fiica regretatei Lorena Rojas are 11 ani. Cum a crescut Lucianna alături de sora...
Happy
Publicat 14.02.2025
Cine este și cum arată iubita lui Ilie Bolojan: Ce salariu are președintele...
BZI
Publicat 12.02.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Rinita alergică sau „febra fânului”. Cauze, simptome și tratament
Medicool
Publicat 16.02.2025