Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Secetă majoră în Grecia. Care sunt insulele rămase fără apă

Criza severă de apă din insulele greceşti îi face pe eleni să caute soluţii şi chiar să se gândească la folosirea apei de mare. 

de Redactia Observator

la 24.07.2024 , 18:17

Autorităţile au declarat deja stare de urgenţă pe insule ca Leros, Sifnos şi părţi din Creta şi Kefalonia. În Naxos, nivelul lacurilor este deja la o treime din cât era anii trecuţi în aceeaşi perioadă. Precipitaţiile insuficiente şi canicula care a debutat anul acesta cu o lună mai devreme, sunt motivele care au dus la secetă. 

Efectele secetei

Specialiştii spun că situaţia afectează deja animalele şi plantele. În delta Evros, caii sălbatici mor de sete. În alte zone, căldura extremă a distrus deja părţi importante din plantaţiile de măslini, iar cultivatorii spun că există riscul să se piardă toată producţia. Chiar când Grecia se pregătea să înregistreze un număr record de turişti pe timpul verii, presiunea apei este din ce în ce mai mică.

Vezi și

Cel puțin șase turiști, inclusiv Michael Mosley, prezentatorul de televiziune britanic, au murit luna trecută din cauza valurilor de căldură, potrivit Reuters. Experţii se tem că răul începe de-abia acum.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Ştiri externe » Secetă majoră în Grecia. Care sunt insulele rămase fără apă