Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie

Corfu nu mai e chiar paradisul pe care îl ştiam noi. În aceste zile insula este sufocată de gunoaie. Mormane de deşeuri tronează lângă situri istorice sau pe plaje, iar mirosul le taie pofta de mâncare turiştilor ieşiţi la taverne. Într-un interviu pentru Observator, viceprimarul promite că situaţia se va rezolva în câteva zile şi le transmite turiştilor români că sunt aşteptaţi cu braţele deschise. 

de Redactia Observator

la 24.07.2024 , 21:13

Insula Corfu arată neobişnuit. La colţuri de stradă şi în intersecţii, gunoaiele se revarsă din pubelele pline până la refuz. Munţii de deşeuri sunt adevărate focare de contaminare şi iar in aer mirosul e greu de suportat. Mizeria e pretutindeni din staţiunea Paleokastritsa si pana in capitala Kerkira. Românii au descoperit socati noul peisaj din Corfu. 

Ce spune viceprimarul din Corfu

Contactat de Observator, viceprimarul din Corfu recunoaşte problema. De vină ar fi numărul mic de angajaţi la salubritate, care nu fac faţă numărului mare de turişti. În fiecare lună a verii, în Corfu vin jumătate de milion de vizitatori. 

Vezi și

"Ne place să avem turişti din România, ei sprijină insula de mulţi ani. Fac un apel la toată lumea să vină. Am început deja să angajăm personal suplimentar pentru că am avut o problemă cu lipsa personalului la acest departament. Situaţia se va îmbunătăţi de la o zi la alta. În aproximativ o săptămâna totul va reveni la normal", spune Spyros Halikiopoulos, viceprimarul din Corfu.

Alte insule elene se confruntă cu o criză majoră de apă. În Creta, autorităţile au declarat stare de urgenţă în 5 municipalităţi. La Evros, doi cai au fost găsiţi morţi, iar mulţi alţii au semne de deshidratare. În multe zone, nivelul barajelor şi lacurilor este la o treime din cât era anii trecuţi din cauza secetei. Fermierii se plâng că măslinele nu au crescut in acest an.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Insula din Grecia care a ajuns sufocată de mormane de gunoaie