Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Incendiu de vegetaţie puternic în Grecia. Două sate din Evia, cuprinse de flăcări uriaşe

Un incendiu de vegetaţie puternic izbucnit între două sate din Evia a scapat de sub control.

de Redactia Observator

la 30.07.2024 , 10:25

Flăcările se răspândesc rapid către locuinţe, iar localnicii au primit mai multe mesaje prin care sunt rugaţi să-şi evacueze casele. Eforturile echipelor ajunse la faţa locului au fost îngreunate şi de vântul puternic, iar un pompier a ajuns la spital cu arsuri. În Franţa, un incendiu din sud s-a întins în câteva ore pe 55 de hectare şi a dus la mobilizarea a 330 de pompieri.

Peste 50 de incendii de vegetaţie într-o singură zi

Grecia a înregistrat 54 de incendii de vegetaţie într-un interval de 24 de ore până luni seară, echipele de intervenţie reuşind să aducă sub control 43 dintre acestea, conform Brigăzii de Pompieri, relatează agenţia de presă Xinhua, potrivit Agerpres.

Vezi și

Operaţiunile de stingere a flăcărilor continuă marţi pentru a aduce sub control 11 incendii active, potrivit agenţiei naţionale de presă din Grecia (AMNA).

Pe acelaşi subiect

Un incendiu major, care a izbucnit luni după-amiază într-o zonă împădurită din proximitatea satului Petres din municipalitatea Kymi-Aliveri, pe insula Evia, a devenit principalul punct de interes al pompierilor.

Focul a crescut rapid în intensitate, înteţit de vântul puternic care bate dinspre nord.

Pentru a stinge flăcările, au fost mobilizaţi 189 de pompieri, nouă echipe la sol şi 56 de autospeciale, împreună cu numeroşi voluntari, ajutaţi de 26 de unităţi aeriene, inclusiv 16 avioane şi 10 elicoptere.

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Pompieri din Grecia, Vasilis Vathrakogiannis, a declarat că cisterne de apă ale municipalităţii locale şi utilaje folosite în construcţii sprijină, de asemenea, operaţiunea.

O navă pentru stingerea incendiilor a fost trimisă la faţa locului, iar Garda de Coastă a mobilizat bărci în apropierea liniei de coastă.

Forţele de poliţie ajută la evacuarea localnicilor.

Un pompier care lupta cu incendiul din Evia a suferit arsuri uşoare şi a fost transportat la Centrul Sanitar Aliveri pentru a primi îngrijiri medicale, potrivit AMNA.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Incendiu de vegetaţie puternic în Grecia. Două sate din Evia, cuprinse de flăcări uriaşe